Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Τεχνικά Άρθρα
Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ο αυτοματισμός στην υπηρεσία των υλικών
 


Με τριάντα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας μας ο ελληνικός Όμιλος Geyer Hellas -100% θυγατρική της γερμανικής Geyer A.G- δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και βελτίωση της τεχνικής των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Στη Δροσιά Χαλκίδας βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης με δύο παραγωγικές μονάδες την Elmat Α. Ε. και την Hellas Electric Α. Ε. στις οποίες παράγεται ηλεκτρολογικό υλικό χαμηλής τάσης για εσωτερικές και υπαίθριες εφαρμογές.

Όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά την επίσκεψη μας εκεί, 115 άτομα πλήρους και 50 άτομα μερικής απασχόλησης βρίσκονται στην υπηρεσία της ικανοποίησης των αυξανόμενων απαιτήσεων των ηλεκτρολογικού κόσμου για ασφάλεια και οικονομία.

Αυτόματη ασφάλεια

Η ξενάγησή μας στις εγκαταστάσεις της Geyer Hellas από τον διευθυντή παραγωγής κ. Γιάννη Φράγκο, επικεντρώθηκε στα πλήρως αυτοματοποιημένα στάδια παραγωγής της αυτόματης ασφάλειας.

«Ο Όμιλος μας δίνει πρωταρχική προτεραιότητα στην ποιότητα των προϊόντων του. Οι έλεγχοι ποιότητας των προϊόντων γίνονται με τα πιο σύγχρονα όργανα και οι μετρήσεις πραγματοποιούνται βάσει των γερμανικών προδιαγραφών VDE.

Όλες οι εταιρίες του Ομίλου είναι κάτοχοι του πιστοποιητικού ISO-9001:2000 και επιπρόσθετα διαθέτουν σύστημα περιβαλλοντολογικής διαχείρισης σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΝ ISO-1401:1996», επισημαίνει ο κ. Φράγκος.

Προπαραγωγή

Η ροή των παραγωγικών διαδικασιών ξεκινά με την προμήθεια των απαιτούμενων πρώτων υλών. Αυτές μπορεί να είναι μεταλλικές πρώτες ύλες (μεταλλικές ταινίες χαλκού, ορείχαλκου, σιδήρου), θερμοπλαστικές πρώτες ύλες, άλλα και έτοιμα μικροεξαρτήματα ( π.χ. βίδες, ελατήρια, αντιστάσεις, πυκνωτές), καθώς και υλικά συσκευασίας κ.α.

Οι πρώτες ύλες προέρχονται είτε από εξωτερικούς προμηθευτές (κυρίως από Γερμανία και κατά δεύτερον από Ελλάδα), είτε κατασκευάζονται από τη δεύτερη παραγωγική εταιρία του ομίλου. Κατά την παραλαβή τους διενεργείται αυστηρός έλεγχος βάσει προδιαγραφών όλων των εισερχομένων υλικών

«Στη φάση της προπαραγωγής κατασκευάζεται η πλειοψηφία των μεταλλικών και πλαστικών εξαρτημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για το τελικό μοντάρισμα του τελικού προϊόντος.

»Στο τμήμα των μεταλλικών πρεσών, γίνεται η επεξεργασία των μεταλλικών ταινιών και η διαμόρφωση τους σε εξαρτήματα και στο τμήμα παραγωγής θερμοπλαστικών και θερμοσκληρυνόμενων εξαρτημάτων γίνεται η κατασκευή των περισσοτέρων πλαστικών κομματιών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας», λέει ο κ. Φράγκος. Μεταξύ της προπαραγωγής και της τελικής συναρμολόγησης μεσολαβεί η ενδιάμεση αποθήκευση των ημιετοίμων προϊόντων στο προορισμένο για αυτά μέρος.

Φουλ…αυτοματοποίηση

Ο υψηλού βαθμού αυτοματισμός της παραγωγικής διαδικασίας της αυτόματης ασφάλειας ξεκινά με τις συγκολλήσεις. «Πρόκειται για το πρώτο στάδιο παραγωγής που είναι σχετικό με την «καρδιά» της ασφάλειας. Στην φάση αυτή συγκολλούνται το διμεταλλικό με τα παρελκόμενα του (θερμικό ασφαλείας) και το πηνίο με την άγκυρα που αφορούν το μαγνητικό της ασφάλειας», τονίζει ο κ. Φράγκος

Ακολουθεί η συναρμολόγηση του κυρίως μηχανισμού. Κατά τη διάρκεια της, τα παραγόμενα από τις συγκολλήσεις υλικά με την προσθήκη αυτών των υλικών -μεταλλικών και πλαστικών- που παρήχθησαν στη φάση της προπαραγωγής (πλήκτρο, πηράκια κτλ) δημιουργούν τον κυρίως μηχανισμό της αυτόματης ασφάλειας. Σειρά παίρνει η συναρμολόγηση της αυτόματης ασφάλειας. Τα παραγόμενα από την εργασία φασόν και πληθώρα πρώτων υλών δημιουργούν την αυτόματη ασφάλεια με την βοήθεια της αυτόματης παραγωγικής μηχανής.

«Αφού συναρμολογηθούν όλα τα παραπάνω γίνεται ο πρώτος λειτουργικός έλεγχος της ασφάλειας, αναφορικά με την υψηλή τάση και τον έλεγχος λειτουργίας του μαγνητικού τμήματος.

»Στη συνέχεια όλες οι ασφάλειες θα ρυθμιστούν από αυτόματη μηχανή ανάλογα με τις προδιαγραφές του κάθε τύπου. Οι άρτιες ασφάλειες (αυτές δηλαδή που πληρούν τα Γερμανικά πρότυπα της VDE) θα συνεχίσουν προς το τελικό στάδιο της παραγωγής τους, ενώ οι ασφάλειες που δεν ρυθμίστηκαν σωστά οδηγούνται σε επανέλεγχο.

»Ακολουθεί ο θερμικός έλεγχος. Στη φάση αυτή συντελείται ένας δειγματοληπτικός έλεγχος των παραγομένων ασφαλειών σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα της VDE, κατά τον οποίο οι ασφάλειες θα πρέπει για μια ώρα να αντέξουν φορτίο στο Χ 1,13 του ονομαστικό τους και στην συνέχεια στο Χ 1,45 (για λιγότερο από μια ώρα) του ονομαστικού τους για να κριθούν κατάλληλες για χρήση», αναφέρει ο κ. Φράγκος.

Επιμέρους υποστήριξη

Από εκεί και πέρα σειρά παίρνουν κάποιες επιμέρους παραγωγικές διεργασίες όπως το τύπωμα των χαρακτηριστικών πάνω στις ασφάλειες. Αυτό γίνεται ανάλογα σε Lazer ή σε απλή μηχανή με την χρήση ειδικού ταμπόν.

Η συσκευασία των ασφαλειών γίνεται σε κιβώτια των 10 τεμαχίων και σε κιβώτια των 100 τεμαχίων, ενώ στη συνέχεια οι έτοιμες ασφάλειες οδηγούνται στην κεντρική αποθήκη της εταιρίας και από εκεί ξεκινά η διανομή τους στην ελληνική ή ξένη αγορά.

«Έκτος από τη μαζική αυτοματοποιημένη παραγωγή, συντηρούμε και χειρωνακτική για το μοντάρισμα κάποιων τύπων ασφαλειών. Οι ποσότητες παραγωγής και η οικονομικότητα είναι οι παράγοντες που καθορίζουν την μέθοδο παραγωγής που θα ακολουθήσουμε. Έτσι για μικρές ποσότητες παραγωγής οι οποίες δεν ενδείκνυνται –λόγω του υψηλού κόστους της επένδυσης - να αυτοματοποιηθούν ακολουθούμε την πατροπαράδοτη χειρωνακτική οδό συναρμολόγησης», λέει ο κ. Φράγκος και καταλήγει: «Τα παραγόμενα προϊόντα είναι σύμφωνα με τις πλέον απαιτητικές διεθνείς προδιαγραφές. Τα προϊόντα της εταιρίας μας εξάγονται σε Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία, Αγγλία, Κύπρο, Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Νότια Αμερική, Σρι-Λάνκα, Αραβικά Εμιράτα και Βαλκανικές χώρες.

»Εκτός από τα παραγόμενα προϊόντα, τα οποία αποτελούν και τον κύριο όγκο της, η Geyer Hellas έχει στρατηγικές συνεργασίες με γερμανικές, αυστριακές και άλλες διεθνείς εταιρίες. »Στρατηγικός στόχος του Ομίλου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης και η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για τις διεθνείς αγορές.»

Προϊόντα

Ό Όμιλος Geyer κατέχει το 20% της ελληνικής αγοράς σε πωλήσεις, παρέχοντας μια ευρεία σειρά προϊόντων όπως:

• Αυτόματες ασφάλειες παντός τύπου
• Αυτόματοι διακόπτες διαφυγής ρεύματος ( Ρελέ διαφυγής )
• Πίνακες κενούς και μονταρισμένους
• Πριζοδιακόπτες παντός τύπου
• Οικονομικούς λαμπτήρες και
• Συστήματα Θυροτηλεφώνων και Θυροτηλεοράσεων
 
 Γραμμή Παραγωγής
ΒΙΕΠΑ Παπαδόπουλος: Φτιάχνει μηχανές υψηλής απόδοσης και αξιοπιστίας
Παρασκευή φιαλών και αμπουλών ορού στην Demo AE
FlexPicker IRB 360: Το ρομπότ - «αράχνη»
Αυτοματοποιημένο…χειρουργείο
Ελαϊς: Επενδύσεις στην ποιότητα
«Πανεπιστημιακή» μονάδα επεξεργασίας χάρτου
«Αναγεννά» 15000 τόνους ηλεκτρικών- ηλεκτρονικών
Άρωμα επιτυχίας και καθαριότητας
Η βιομηχανία της… γειτονιάς μας
Τα βιομηχανικά απόβλητα και η αξιοποίησή τους
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook