Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Τεχνικά Άρθρα
 Γραμμή Παραγωγής
Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Η αγορά εκπέμπει SOS
 


Η αγορά εκπέμπει ένα αγωνιώδες SOS αλλά η κυβέρνηση δεν ακούει… Έχει στραμμένη όλη την προσοχή της στο παιχνίδι με τα spreads, στους διεθνείς κερδοσκόπους που έβαλαν σκοπό να μας κατασπαράξουν και στα εγχώρια «παπαγαλάκια» που τους διευκολύνουν σε αυτό με διαρροές, τυχαίες ή σκόπιμες.
Μοναδικό της μέλημα η διαρκής επιβάρυνση των φορολογούμενων, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα του κράτους και να εξευμενίσει το θεριό που τρέφεται από τα επιτόκια των δάνειων που του ζητάμε…

Αυτό δεν είναι μόνο μάταιο, είναι και επικίνδυνο. Η Τράπεζα της Ελλάδος έκανε λόγο πρόσφατα για ύφεση της τάξεως του 2% για το 2010. Οι άνθρωποι της αγοράς ανεβάζουν αυτό το ποσοστό κοντά στο 4%. Και ήδη, με στοιχεία που προέρχονται από τα κατά τόπους επιμελητήρια, καταγράφεται κάμψη της κατανάλωσης με συνέπεια να έχουμε πιέσεις στη μεταποίηση, στην παραγωγή, στην εν γένει επιχειρηματική δραστηριότητα.

Είναι φανερό ότι οι καταναλωτές νιώθουν εξαντλημένοι και αυτό οδηγεί την αγορά σε περεταίρω συρρίκνωση. Ο κίνδυνος για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πλέον ορατός και τα όποια δημοσιονομικά οφέλη περιμένει η κυβέρνηση από τα μέτρα που πήρε, κατά πάσα βεβαιότητα εξανεμίζονται…

Όλα αυτά γιατί η μέχρι τώρα πολιτική της είναι μονοδιάστατη και στείρα. Υπολογίζει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων -σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας- παραβλέποντας την επείγουσα ανάγκη για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και διαρθρωτικές τομές.

Κι όμως, έχει μπροστά της μια χρυσή ευκαιρία. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η κοινή γνώμη είναι έτοιμη να δεχθεί και να υποστηρίξει ριζικές αλλαγές όπως: Συγχώνευση ή κατάργηση δημόσιων οργανισμών που λειτουργούν χωρίς αντικείμενο, εξυγίανση ή αποκρατικοποίηση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, ριζοσπαστικά μέτρα για την πάταξη της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της σπατάλης, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου… Και ό, τι άλλο επιβαρύνει με τεράστια ποσά το κράτος και τον φορολογούμενο. Από την άλλη να δώσει στην πολιτική της την αναπτυξιακή δυναμική που τόσο έχει ανάγκη η αγορά: Επιταχύνοντας το ΕΣΠΑ 2007-2013, αξιοποιώντας τα ΣΔΙΤ, ξεκινώντας ξανά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με μεγάλα έργα υποδομής.

Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα στον πόλεμο που δεχόμαστε.

Βούλα Μουρτά
Απρίλιος 2010
 
 Θέσεις
Κυριάκος Λουφάκης: "Να φθάσουν άμεσα τα χρήματα του ΕΣΠΑ στην αγορά"
Κωνσταντίνος Μπίτσιος: Στηρίζουμε την εξωστρέφεια και τους εξαγωγείς
Δημήτρης Λακασάς: Νέα μονάδα και άνοιγμα στη ναυτιλία από την Olympia Electronics
dsf
Τίνα Κουμάκη: Ανάπτυξη με σταθερά βήματα και ισχυρές συνεργασίες
Πολυδεύκης Τυφλιώρης: Θα ανακάμψει σταδιακά η ελληνική βιομηχανία
Ζητείται βιομηχανική πολιτική
Μονόδρομος η καινοτομία
Η κρίση: Eυκαιρία ή καταστροφή;
Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook