Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Τεχνικά Άρθρα
 Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Επαναστατικές τεχνολογίες που βελτιώνουν την απόδοση και την αξιοπιστία των εφαρμογών άντλησης σε όλους τους τομείς.
 


Η εταιρεία Sulzer Pumps σχεδιάζει, αναπτύσσει και παρέχει λύσεις άντλησης και σχετικό εξοπλισμό στο χώρο της ρευστοδυναμικής, σε ολόκληρο τον κόσμο. Με εντατική έρευνα και εξειδικευμένα υλικά αναπτύσσει νέα προϊόντα που απευθύνονται στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, της επεξεργασίας υδρογονανθράκων, της παραγωγής ενέργειας, του χαρτοπολτού, του νερού και των λυμάτων.

Πρόσφατα, η εταιρεία Sulzer Pumps παρουσίασε στην έκθεση WEFTEC, (Water Environment Federation’s Annual Technical Exhibition and Conference) στην Νέα Ορλεάνη των Η.Π.Α. τέσσερα νέα επαναστατικά προϊόντα ολοκληρώνοντας την σειρά ABS Effex, που περιλαμβάνει ενεργειακά αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις στη διαχείριση των λυμάτων.

Η σειρά ABS Effex παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009 με την υποβρύχια αντλία λυμάτων XFP, που αποτελούσε την πρώτη υποβρύχια αντλία λυμάτων με κινητήρα υψηλής απόδοσης ΙΕ3. Από τότε ακολούθησαν και άλλα προϊόντα πρωτοποριακής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων υποβρύχιων αναδευτήρων υψηλής απόδοσης και αναδευτήρων τύπου flow booster, καθώς επίσης και καινοτόμων συστημάτων ελέγχου αντλιών. Τα τέσσερα νέα προϊόντα που ολοκληρώνουν τη σειρά ABS Effex είναι τα ακόλουθα:

α) Πολυκάναλες φτερωτές αντλιών Contrablock Plus.

H μονοκάναλη φτερωτή με την ονομασία Contrablock Plus παρουσιάστηκε με την υποβρύχια αντλία λυμάτων XFP της ABS το 2009. Τώρα έχουν προστεθεί στη σειρά τόσο δικάναλες όσο και τρικάναλες φτερωτές. Οι φτερωτές Contrablock Plus ανεβάζουν τον πήχη σε ό,τι αφορά το χειρισμό των μακρόινων υλικών και την αποτροπή των εμφράξεων, προσφέροντας ελεύθερο πέρασμα στερεών τουλάχιστον 75 mm (3 ίντσες) μέσω της φτερωτής. Με την προσθήκη των πολυκάναλων φτερωτών, η σειρά Contrablock Plus στα μοντέλα της υποβρύχιας αντλίας λυμάτων XFP της ABS επεκτείνεται σε μεγέθη από 1,3 kW (1.8 HP / DN80, 3 ίντσες) έως 400 kW (536 HP / DN400, 16 ίντσες). Όλες οι φτερωτές είναι ανοιχτού τύπου, με ρυθμιζόμενο πλατό αναρρόφησης, το οποίο επιτρέπει εύκολα στο χειριστή να διατηρήσει την απόδοση και την αξιοπιστία της αντλίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της.

β) Επέκταση του υποβρύχιου αναδευτήρα XRW της ABS σε μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων.

Ο υποβρύχιος αναδευτήρας XRW της ABS παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 σαν ένας αναδευτήρας μεσαίας ταχύτητας με έναν κινητήρα μόνιμου μαγνήτη. Τώρα έχει επεκταθεί σε μία πλήρη σειρά προϊόντων, καλύπτοντας υψηλές, μεσαίες και χαμηλές ταχύτητες ανάδευσης. Για τη διατήρηση του μοναδικού συνδυασμού ενεργειακής απόδοσης και οικονομίας, χρησιμοποιήθηκαν τρεις τεχνολογίες για κινητήρες. Οι εκδόσεις μεσαίας ταχύτητας διατηρούν τον κινητήρα μόνιμου μαγνήτη, ενώ οι άλλες εκδόσεις διαθέτουν έναν κινητήρα επαγωγικού κλωβού υψηλής απόδοσης ΙΕ3, ο οποίος υποστηρίζεται από έναν μειωτήρα στροφών στις μεσαίες και χαμηλές ταχύτητες. Με τη χρήση της πλέον προηγμένης τεχνολογίας, οι κινητήρες επιτυγχάνουν άριστη απόδοση έχοντας μειωμένη τιμή καθώς και μειωμένο λειτουργικό κόστος.

γ) Ολοκλήρωση της σειράς προϊόντων προωθητών ροής - flow booster της ABS.

O βραδύστροφος αναδευτήρας τύπου flow booster XSB της ABS παρουσιάστηκε το 2011 ως ο μεγαλύτερος και πλέον αποδοτικός βραδύστροφος υποβρύχιος αναδευτήρας. Τώρα διατίθεται σε μία πλήρη σειρά μεγεθών, τα οποία έχουν όλα κινητήρες υψηλής απόδοσης ΙΕ3 και μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας έως 25%. Τα πτερύγια του αναδευτήρα από συνθετικό υλικό βελτιστοποιήθηκαν πρόσφατα με σχεδιασμό 2 και 3 πτερυγίων, καλύπτοντας έτσι μια ευρεία σειρά απαιτούμενων ώσεων. Προστέθηκε επίσης ένας στιβαρός τριβάθμιος μειωτήρας με ελικοειδή γρανάζια και ελαιολίπαντα έδρανα, με υπολογισμένη διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 100.00 ώρες.

δ) Φυγοκεντρικός φυσητήρας HST 20 της ABS.

Ο φυγοκεντρικός φυσητήρας απευθείας μετάδοσης κίνησης HST 20 της ABS αντιπροσωπεύει την τρίτη γενιά των αερόψυκτων φυσητήρων της εταιρείας Sulzer Pumps. Προσφέρει πραγματικά εξαιρετική απόδοση, με αποτέλεσμα τη μέγιστη έξοδο αέρα για κάθε κιλοβάτ εισόδου, χάρη στη βελτιστοποίηση του φυγοκεντρικού συστήματος. Τα μαγνητικά έδρανα, ο κινητήρας υψηλής απόδοσης μόνιμου μαγνήτη και ο νέος σχεδιασμός φτερωτής και στεγανοποιητικού λαβύρινθου συμβάλλουν στην επίτευξη υψηλής απόδοσης, ενώ ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου βελτιστοποιεί τις διεργασίες και ενσωματώνει σιγαστήρες και άλλα εξαρτήματα, με αποτέλεσμα μια εγκατάσταση μικρότερη, λιγότερο θορυβώδη και περισσότερο αποδοτική.

Με την ολοκληρωμένη πλέον σειρά ABS Effex, η εταιρεία Sulzer Pumps παρέχει στους πελάτες της την ευκαιρία να αξιοποιήσουν επαναστατικές τεχνολογίες στη δουλειά τους και να βελτιώσουν την απόδοση και την αξιοπιστία του συνόλου της εφαρμογής τους.

Από την εταιρεία Sulzer Pumps
 
 Τεχνικά Άρθρα / Μάζα & Ενέργεια
Πώς οι αεροσυμπιεστές αυξάνουν την πίεση ρευστών
Υπολογισμός μάζας & όγκου από σύγχρονους μετρητές ροής
DMG MORI: Η νέα σειρά Ecoline εξελίσσεται, με τόρνους, κέντρα κατεργασίας και φρέζες σύγχρονης τεχνολογίας
Κλιματισμός για βιομηχανικούς ηλεκτρολογικούς πίνακες
Βιομηχανικές αντλίες νερού
Φωτοκύτταρα υψηλής απόδοσης
Εμπρός για διακρίσεις και στο Eco Marathon 2011
Αεροσυμπιεστές: Αρχές, λειτουργίες και τύποι
Αντλίες κενού
Σύγχρονα συστήματα ελαιοδιαχωριστών
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook