Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
Τεχνικά Άρθρα
 Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Η «ευφυΐα» στην παραγωγή της μεταλλουργίας
 


Χιλιάδες επισκέπτες συνέρευσαν στην γερμανική πόλη του Ανόβερο, από τις 16 ως τις 21 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να λάβουν μέρος στην έκθεση EMO 2013 και να δουν από κοντά όλες τις τελευταίες καινοτομίες που παρουσίασαν περίπου 2.100 κατασκευαστές μηχανημάτων και εξοπλισμού για βιομηχανίες επεξεργασίας μετάλλου από 43 χώρες του κόσμου.

Η ΕΜΟ Hannover αποτελεί την κορυφαία διεθνώς έκθεση για τον κλάδου της μεταλλουργίας, και έχει καταξιωθεί καθώς παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις γύρω από τον κλάδο της επεξεργασίας μετάλλου και παραγωγής μεταλλικών προϊόντων. Φετινό μότο της έκθεσης ήταν η «Ευφυΐα στην παραγωγή».

Κορυφαία έκθεση
«Είναι το κορυφαίο γεγονός για το διεθνή κλάδο μεταλλουργίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Wilfried Schäfer, εκτελεστικός διευθυντής του φορέα διοργάνωσης της ΕΜΟ, που είναι η Γερμανική Ένωση Παραγωγών Μηχανημάτων & Εξοπλισμού VDW. “Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους χρήστες των προϊόντων μας δύο πολύ σημαντικές online πλατφόρμες για παραγωγή τεχνολογίας, τη cnczone και τη CNC-Arena» σχολίασε ο Schäfer, και όπως όλα έδειξαν μετά το τέλος της έκθεσης, ο στόχος των διοργανωτών επιτεύχθηκε, παρά τα σημάδια της οικονομικής ύφεσης που είναι ορατά και στη Γερμανία.

Οι χιλιάδες κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλων προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες και υλικό σε χιλιάδες πελάτες από όλους τους βιομηχανικούς κλάδους, ανάμεσά τους, αυτοκινητοβιομηχανίες μαζί με τους προμηθευτές εξαρτημάτων τους, κατασκευαστές βιομηχανικών μηχανών, βιομηχανίες αεροναυπηγικής, εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας, εταιρείες ηλεκτρολογικού υλικού και πολλοί άλλοι κλάδοι βιομηχανικής παραγωγής. Συνολικά, οι επισκέπτες υπερέβησαν τους 145.000 που ήταν και ο επίσημος απολογισμός της ΕΜΟ το 2011, και οι οποίοι ταξίδεψαν στο Ανόβερο από 100 διαφορετικά κράτη του κόσμου.

Ωστόσο, δεν θα ήταν μόνο οι εκθέτες που παρουσίασαν εντυπωσιακές καινοτομίες για σύγχρονες λειτουργίες στη βιομηχανική παραγωγή. Επιπρόσθετα, ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα παρουσιάσεων και διαλέξεων έλαβε χώρα εστιάζοντας κυρίως στην «έξυπνη» παραγωγή, τις νέες τεχνολογίες βιομηχανικής παραγωγής στην αεροναυπηγική, την έμφαση της ΕΜΟ στην Ινδία, και πολλές άλλες θεματικές ενότητες.

Εκθέματα
Οι κατηγορίες των εκθεμάτων που παρουσιάστηκαν φέτος στην ΕΜΟ περιλάμβαναν: Συσκευές μέτρησης και ανίχνευσης, μηχανήματα μεταφοράς και ειδικά μηχανήματα, φρέζες και τόρνοι, κέντρα κατεργασίας, μηχανήματα ευέλικτης παραγωγής, μηχανές διάτρησης, πλανίσματος, μορφοποίησης, μηχανές ενστίξεως, εργαλεία ακριβείας, ψύξη, λίπανση, διάθεση αποβλήτων, μηχανικά εξαρτήματα, τεχνολογία επεξεργασίας επιφανειών, αυτοματισμοί, μηχανές λείανσης, θερμικής επεξεργασίας, μηχανές κοπής, μηχανές, συγκόλλησης, κοπής, κοπής οδοντωτών τροχών, μηχανήματα επεξεργασίας λαμαρίνας, μηχανές διαμόρφωσης, software, τεχνολογία μέτρησης, βιομηχανική ηλεκτρονική κ.α.

Ο κ. Martin Kapp, πρόεδρος της γερμανικής ένωσης βιομηχανιών μηχανημάτων και εξοπλισμού VDW, που είναι ο φορέας διοργάνωσης της ΕΜΟ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης Τύπου, πριν την έναρξη της έκθεσης, τόνισε ότι η διεθνής βιομηχανία αναμένεται να ανακάμψει το 2014.

Αυτή η πρόβλεψη βασίζεται σε πρόσφατες προβλέψεις σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη βιομηχανική παραγωγή, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τους αναλυτές του Oxford Economics. Επιπλέον, βασίζεται και στις επενδύσεις που γίνονται σε κρίριμους βιομηχανικούς τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η βιομηχανία εξαρτημάτων της, η βιομηχανία μηχανολογικών εξοπλισμών, η παραγωγή και επεξεργασία μετάλλων, η ηλεκτρομηχανική και ηλεκτρονική, αλλά και άλλοι τομείς, όπως η ιατρική τεχνολογία και η αεροδιαστημική τεχνολογία. Συνολικά, εκτιμάται ότι η ανάπτυξη κλάδων τέτοιου μεγέθους θα ανέλθει σε 6,5% στο 2013, και μπορεί να διπλασιαστεί (φτάνοντας στο 12,7%) το 2014.

Σπάνε τα ρεκόρ
Οι πωλήσεις στη διεθνή βιομηχανία παραγωγής μηχανημάτων και εξαρτημάτων σπάνε όλα τα ρεκόρ. Το 2013, όπως εκτιμάται, η αγορά θα αναπτυχθεί κατά 2% σημειώνοντας τζίρο αξίας 68 δισ. ευρώ, που αποτελεί ρεκόρ για τον συγκεκριμένο βιομηχανικό κλάδο, ενώ ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αναμένονται για το 2014.

Στην Ασία, οι πωλήσεις οδηγούνται από την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν, αλλά μηχανήματα πωλούνται με αυξητικούς ρυθμούς και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπως ΗΠΑ, Μεξικό και Ρωσία.

Η Γερμανία είναι φυσικά ένα από τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς μηχανημάτων βιομηχανικής παραγωγής και επεξεργασίας, δημιουργώντας τάσεις και καινοτομίες. Πέρσι, οι γερμανικές εταιρείες παρήγαγαν μηχανήματα και προσέφεραν υπηρεσίες αξίας 14,2 δισ. δολαρίων ευρώ. Αυτό αποτελεί ανάπτυξη κατά 10% και μπορεί να συγκριθεί με την περίοδο προ της οικονομικής κρίσης, το 2008, ενώ ο Martin Kapp έχει την πεποίθηση ότι αυτά τα νούμερα μπορούν να διατηρηθούν και την επόμενη χρονιά.
 
 Τεχνικά Άρθρα / Αυτοματισμός
Ρομπότ συγκόλλησης με εφαρμογή στην αυτοκινητοβιομηχανία
sdas
Ρουλεμάν: Παρακολούθηση και διάγνωση βλάβης
Τα συστήματα PLC είναι η «καρδιά» κάθε συστήματος αυτοματισμού
Η βιομηχανία μη αλκοολούχων ποτών επιλέγει συσκευασία PET
Αργύρης Σανίνος: Ο σύγχρονος αυτοματισμός παράγει φθηνότερο προϊόν
Βραβεία Red Dot σε εργαλεία και ρομπότ
Το μέλλον του PLC στη βιομηχανία
Ανακάμπτει η αγορά βιομηχανικού αυτοματισμού
Τύποι οργάνων μέτρησης στη βιομηχανική παραγωγή
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook