Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Τεχνικά Άρθρα
 Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Οι ελληνοκαναδικές εμπορικές σχέσεις στο επίκεντρο ημερίδας του ΣΕΒΕ και του ΕΒΕΘ
 


Στα οφέλη και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη Συνολική Οικονομική Εμπορική Συμφωνία (CETA) μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά ήταν αφιερωμένη η ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα ανέπτυξαν ο κ. Dan Kelly, πρόεδρος του Canadian Federation of Independent Business-CFIB (Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Επιχειρήσεων Καναδά), που αριθμεί περίπου 109.000μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας του Καναδά, κ. David Mallette και ο πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου (HCCC), κ. Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Μανώλης Βλαχογιάννης ο οποίος επισήμανε την ανάγκη εναρμόνισης όλων των συναπτόμενων εμπορικών συμφωνιών με τις ρυθμίσεις, που έχουν θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ώστε να διευκολύνεται η συμμετοχή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο διεθνές εμπόριο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, δρ. Κυριάκος Λουφάκης σημείωσε στο χαιρετισμό του ότι οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τον Καναδά ανήλθαν σε 137 εκατ. ευρώ το 2016, καταδεικνύοντας αφενός τη μείωση κατά 3% σε ετήσια βάση, τονίζοντας αφετέρου ότι οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του διμερούς εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλές.

Στη συνέχεια επεσήμανε τη σημασία της CETA για την ΕΕ αναφέροντας ότι τα οφέλη, μεταξύ άλλων, από την κατάργηση των δασμών, τη μείωση των εμπορικών φραγμών, τις απλουστευμένες τελωνειακές διαδικασίες, τις περισσότερο συμβατές τεχνικές προδιαγραφές και τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες για διαγωνισμούς για τις δημόσιες συμβάσεις στον Καναδά θα επιτρέψουν την αύξηση των ευρωπαϊκών εξαγωγών.

Το θέμα της φέτας

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πλαίσιο της ημερίδας και στο πολυσυζητημένο θέμα της φέτας. Για το συγκεκριμένο προϊόν αναφέρθηκε ότι μόνο ωφελημένοι θα βγουν οι Έλληνες εξαγωγείς από τη CETA, εφόσον εφεξής απαγορεύεται να κυκλοφορεί στην καναδική αγορά προϊόν με τη αναγραφή «ελληνική φέτα» ή με οποιαδήποτε επισήμανση, σύμβολο, εικόνα και ονομασία που να παραπέμπει στην Ελλάδα, εφόσον δεν είναι ελληνική φέτα. Επιπλέον, όπως σημειώθηκε θα υπάρχει σαφής επισήμανση στα προϊόντα αυτά ότι έχουν παραχθεί στον Καναδά.
 
 Επικαιρότητα
SIEMENS S.A.: Παρέδωσε αεριοστρόβιλους στη Βολιβία
VERDE.TEC: Βραβεία «best practices» των ΟΤΑ για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος
Σ.Τ.Α.Ε.: Αλλάζει ο τρόπος πιστοποίησης των τεχνικών ασφαλείας
ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας
NISSAN Ν. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.: Νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής
UTECO Α.Β.Ε.Ε.: Εκδήλωση για τον αυτοματισμό
Συνάντηση ΣΕΒΕ - Πρωθυπουργού: "Ατμομηχανή" το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη μεταποίηση στη Β. Ελλάδα
VERDE.TEC: Το κλειδί για την πράσινη και την κυκλική οικονομία
SIEMENS S.A.: Το πρώτο κτίριο στον κόσμο που αλληλεπιδρά με ανθρώπους
Σ.Β.Α.Π.: Δηλώσεις για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ: Στο 0,97% του ΑΕΠ οι δαπάνες για έρευνα & ανάπτυξη
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook