Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Τεχνικά Άρθρα
 Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Air Liquide: Συμβόλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ για προμήθεια ξένου και κρυπτού
 Πλήθος νέων μακροχρόνιων συμβάσεων ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ υπέγραψε η Air Liquide, για την προμήθεια ξένου και κρυπτού στις βιομηχανίες κατασκευής ημιαγωγών και δορυφόρων σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.

Στη βιομηχανία ημιαγωγών, το ξένο και το κρυπτό χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής μνημών flash, που χαρακτηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και χαμηλότερο κόστος, υποστηρίζοντας έτσι την αυξανόμενη ανάγκη αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων σε μαζικές ποσότητες.

Στη διαστημική βιομηχανία, το ξένο χρησιμοποιείται για την ηλεκτρική πρόωση των δορυφόρων. Για την ηλεκτρική πρόωση χρησιμοποιείται ενέργεια που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ των δορυφόρων για να εξαχθεί ένα αέριο (ξένο), προκαλώντας έτσι την κίνηση του δορυφόρου υπό την επίδραση της παραγόμενης ώθησης. Οι πλήρως ηλεκτρικοί κινητήρες μειώνουν το βάρος του δορυφόρου κατά 35%, γεγονός που ελαττώνει σημαντικά το κόστος εκτόξευσης. Τα επόμενα χρόνια, η μισή τουλάχιστον αγορά θα έχει υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία.

Οι πελάτες της Air Liquide αξιοποιούν το σύστημα διακίνησης παγκόσμιου βεληνεκούς του Ομίλου, που εξαπλώνεται σε 30 χώρες, το οποίο επιτρέπει τη διακίνηση μορίων υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα οποία εξάγονται από ατμοσφαιρικά αέρια στις μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής του Ομίλου.

Με αφορμή την υπογραφή των νέων συμβολαίων ο κ. François Darchis, αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide και υπεύθυνος για θέματα καινοτομίας, σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι που κατασκευαστές από τον τομέα ημιαγωγών καθώς και από τον ανερχόμενο τομέα δορυφόρων ηλεκτρικής πρόωσης, μας έχουν επιλέξει για την προμήθεια ξένου και κρυπτού υψηλής καθαρότητας. Η τεχνογνωσία της Air Liquide στην κρυογονική τεχνολογία και η ικανότητά της να διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο σύστημα διακίνησης την έχουν αναδείξει ηγέτη της αγοράς για το ξένο και το κρυπτό. Ως αποτέλεσμα, η Air Liquide αποτελεί ένα αξιόπιστο συνεργάτη που προμηθεύει μόρια υψηλής προστιθέμενης αξίας στους πελάτες του, ειδικά στον τομέα υψηλής τεχνολογίας».
 
 Επικαιρότητα
SIEMENS S.A.: Παρέδωσε αεριοστρόβιλους στη Βολιβία
ΒΕΑ: Γεύμα και ενημέρωση σε δημοσιογράφους
Σ.Τ.Α.Ε.: Αλλάζει ο τρόπος πιστοποίησης των τεχνικών ασφαλείας
ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας
NISSAN Ν. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.: Νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής
UTECO Α.Β.Ε.Ε.: Εκδήλωση για τον αυτοματισμό
Συνάντηση ΣΕΒΕ - Πρωθυπουργού: "Ατμομηχανή" το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη μεταποίηση στη Β. Ελλάδα
VERDE.TEC: Το κλειδί για την πράσινη και την κυκλική οικονομία
SIEMENS S.A.: Το πρώτο κτίριο στον κόσμο που αλληλεπιδρά με ανθρώπους
Σ.Β.Α.Π.: Δηλώσεις για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ: Στο 0,97% του ΑΕΠ οι δαπάνες για έρευνα & ανάπτυξη
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook