Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Τεχνικά Άρθρα
 Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΣΕΒΕ: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό
 Την ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών εξέφρασε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ζητώντας παράλληλα τη λήψη προληπτικών μέτρων για τη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας.

Με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τις 19 Οκτωβρίου, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ επισημαίνει τα παρακάτω:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες οδήγησαν σε σημαντική απώλεια της χρηματιστηριακής αξίας των ελληνικών τραπεζών αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για την όποια επενδυτική κίνηση προς τη χώρα μας. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου η διασφάλιση των διεθνών αγορών για την οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι επιτακτική. Αντίθετα, το αρνητικό κλίμα που βιώνουμε προκαλεί μείωση της εμπιστοσύνης καταθετών και επενδυτών, επιδεινώνοντας το πρόβλημα της ελλιπούς ρευστότητας.

»Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έλλειψης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία αποτελεί και η απόφαση ιστορικών επιχειρηματικών ομίλων της χώρας να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι, εάν συνεχιστεί η ίδια αντιμετώπιση του κράτους προς τις επιχειρήσεις, τότε η Ελλάδα θα χάσει νομοτελειακά το υγιέστερο τμήμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, από το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους υπάρχει μία διολίσθηση προς την παροχολογία από το σύνολο του πολιτικού κόσμου λόγω προεκλογικής περιόδου και εξαιτίας του πέρατος του τρίτου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια των παραπάνω ο ΣΕΒΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας τη λήψη προληπτικών μέτρων για τη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας και τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος της χώρας. «Είναι κρίμα ο όποιος δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήθηκε με τόσο κόπο, να εξανεμιστεί σε ένα διάστημα 10 μηνών προεκλογικής περιόδου, δημιουργώντας σύγχυση στις διεθνείς αγορές και αφερεγγυότητα για το ελληνικό κράτος», υπογραμμίζει ο ΣΕΒΕ και προτείνει τις ακόλουθες ενέργειες.

• Θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων

• Εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους εταίρους μας με σκοπό την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας

• Παύση της παροχολογίας

• Έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προς τις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, αντί για τη διεύρυνση και εμβάθυνση επιδομάτων σε μη παραγωγικό πληθυσμό
 
 Επικαιρότητα
SIEMENS S.A.: Παρέδωσε αεριοστρόβιλους στη Βολιβία
ΒΕΑ: Γεύμα και ενημέρωση σε δημοσιογράφους
Σ.Τ.Α.Ε.: Αλλάζει ο τρόπος πιστοποίησης των τεχνικών ασφαλείας
ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας
NISSAN Ν. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.: Νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής
UTECO Α.Β.Ε.Ε.: Εκδήλωση για τον αυτοματισμό
Συνάντηση ΣΕΒΕ - Πρωθυπουργού: "Ατμομηχανή" το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη μεταποίηση στη Β. Ελλάδα
VERDE.TEC: Το κλειδί για την πράσινη και την κυκλική οικονομία
SIEMENS S.A.: Το πρώτο κτίριο στον κόσμο που αλληλεπιδρά με ανθρώπους
Σ.Β.Α.Π.: Δηλώσεις για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ: Στο 0,97% του ΑΕΠ οι δαπάνες για έρευνα & ανάπτυξη
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook