Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Τεχνικά Άρθρα
 Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Eurolog 2019: Aναδείχθηκαν ο manager και το project της χρονιάς από το ilme
 Διπλή διάκριση πέτυχε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου “LafargeHolcim”, στα φετινά βραβεία Logistics «Μέγας Αλέξανδρος» που απονέμει το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος προς τιμήν του μάνατζερ και του έργου της χρονιάς. Η απονομή των βραβείων έγινε στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου για το 25ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο “EUROLOG 2019”, το οποίο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην Αθήνα μετά από 19 χρόνια. Το δείπνο σε γνωστό πολυτελές εστιατόριο της Βάρκιζας διοργανώθηκε από την εταιρεία ειδικών εκδόσεων «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press».


Με την παρουσία της ηγεσίας του European Logistics Association (ELA), του ECBL και του ILME, τριανταπέντε στελεχών από ευρωπαϊκές εταιρείες με ισχυρή παρουσία στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των εφοδιαστικών αλυσίδων, αλλά και σαράντα πέντε κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών, στελεχών και συμβούλων επιχειρήσεων τιμήθηκε το 25o “EUROLOG” σε ένα δείπνο που είχε λάμψη, χαμόγελα και επιβράβευση της αριστείας.

Το βραβείο «Μέγας Αλέξανδρος – Project of the year 2019» για το έργο της χρονιάς παρέλαβε ο αντιπρόεδρος Exports and Supply Chain Oil & Gas του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ (μέλους του Ομίλου “LafargeHolcim”) κ. Κωνσταντίνος Χολέβας και αφορά στη λειτουργία του διαμετακομιστικού κέντρου εξαγωγών στο Μηλάκι Ευβοίας. Το βραβείο παρέδωσε ο προκάτοχός του κ.Στάθης Μακαντάσης, Head of Logistics Operations της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε. Ο κ. Χολέβας κατέκτησε και το βραβείο με τον τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος – Manager of the year 2019», το οποίο παρέλαβε από τον κάτοχο του ευρωπαϊκού τίτλου “Professional of the year 2016” τον κ. Μιχάλη Ζιγλή.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος κ. Σπύρος Ολύμπιος επισήμανε ότι ο κ. Χολέβας έχει ήδη προκριθεί στην τελική τριάδα για την ανάδειξη του “Professional of the year” στα Ευρωπαϊκά “ΕLA Awards”, έναν θεσμό στον οποίο η Ελλάδα έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις κατά την τελευταία πενταετία.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο κ. Ολύμπιος τόνισε ότι η διοργάνωση του 25ου EUROLOG συμπίπτει με τη συμπλήρωση 35 ετών από την ίδρυση του European Logistics Association και 25 ετών από την ίδρυση του ILME. «Με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Logistics μετά από τόσα χρόνια στη χώρα μας, τιμούμε και τον Γιάννη Κονετά, ο οποίος εργάστηκε με ζήλο για την ανάπτυξη της επιστήμης των Logistics, τη δημιουργία του πλαισίου για την Πιστοποίηση ELA , αλλά και την ανάδειξη του πολύ καλού στελεχιακού δυναμικού της ελληνικής αγοράς», τόνισε.

Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας δήλωσε ότι «σ’ ένα περιβάλλον μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης και έντονου διεθνούς ανταγωνισμού, η ανάγκη για διαφοροποίηση με προϊόντα προστιθέμενης αξίας αποτελεί αναγκαιότητα. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με την υποστήριξη της μητρικής “LafargeHolcim” ανέπτυξε δύο νέες και καινοτόμες εξαγωγικές δραστηριότητες: την επεξεργασία και διάθεση στερεών καυσίμων, καθώς και την παραγωγή και διάθεση πιστοποιημένων τσιμέντων για γεωτρήσεις».

Ο πρόεδρος του European Logistics Association κ.Πάολο Μπιζόνι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο του 25ου EUROLOG, το εξαιρετικό επίπεδο του προγράμματος και την άψογη συνεργασία με το ILME. Επίσης, εξήρε την ελληνική φιλοξενία, ενημέρωσε τους παριστάμενους για τον προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Εφοδιαστικής Αλυσίδας στις 11 Απριλίου 2019, τον προγραμματισμό των Ευρωπαϊκών “ELA Awards” στις 23 Μαΐου 2019 στις Βρυξέλλες ενώ ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 26ου EUROLOG στην Σλοβενία.

Οι πιστοποιήσεις


Στη διάρκεια του επίσημου δείπνου απονεμήθηκαν τα Πιστοποιητικά ELA των νέων logistician. Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο διεθνώς πρόγραμμα πιστοποίησης που απευθύνεται σε επαγγελματίες και προσφέρεται από τον European Logistics Association στοχεύοντας σε ένα εναρμονισμένο επίπεδο προσόντων στην Εφοδιαστική Αλυσίδα. Τα Πρότυπα ELA αντιστοιχίζονται με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Οι εξετάσεις στην Ελλάδα διενεργούνται δύο φορές το χρόνο υπό την εποπτεία του ΙLMΕ.

Απονεμήθηκαν πιστοποιήσεις ESLog και EJLog, δηλαδή σε επίπεδο “Senior” και επίπεδο “Junior” με την επιμέλεια της κας. Βασιλικής Λαιζηνού, Supply Chain Expert και μέλος Δ.Σ. ILME και ECBL.

Πιστοποιήσεις ESLog έλαβαν τα εξής στελέχη:

o
Σίμος Ευθυμιάδης,
ΕΛΙΝΟΪΛ Α.Ε.
o
Δημήτριος Κατσάς,
Μαθιός Πυρίμαχα Α.Ε.
o
Γεώργιος Μητούλας,
Reckitt Benckiser Ελλάς Χημικά Α.Β.Ε.Ε.
o
Σοφία Πετροπούλου,
Karabinis Medical Α.Ε.
o
Νικήτας Θεολογίτης
, Logistics Manager
o
Παναγιώτης Ζάγκας
, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.

Πιστοποιήσεις EJLog έλαβαν τα εξής στελέχη:

o
Αριστείδης Αναγνώστου
, Αφοι Σαρακάκη Α.Ε.
o
Χριστίνα Αθανασοπούλου,
Supply Chain Administrator
o
Βασίλειος Μπουζεγρέγος,
ECOLAB Α.Ε.
o
Νικόλαος Γκανέτσος,
Αξιωματικός Ελληνικού Στρατού
o
Γεώργιος Καρανόπουλος,
Άργος Α.Ε.
o
Βασίλειος Κυπαρισσίδης,
Σκλαβενίτης Υπεραγορές Α.Ε.
o
Κίμων Λάνδρου,
Y-LOGIMED Α.Ε.

Αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του Γιάννη Κονετά, «πατέρα» της Πιστοποίησης ELA, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Logistics, το ILME έχει καθιερώσει το βραβείο «Γιάννης Κονετάς», μια διάκριση προς τους υποψηφίους που πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία στις εξετάσεις πιστοποίησης του προηγούμενου έτους.

Την πρώτη τιμητική διάκριση για το 2018, έλαβαν η κ. Σταυρούλα Σπυροπούλου από την ΑΝΑΜΕΤ Α.Ε. και ο κ. Νικόλαος Γκανέτσος, Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Την απονομή έκανε η εκδότρια της εταιρείας «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» κ. Βούλα Μουρτά, η οποία διοργάνωσε και το επίσημο δείπνο προς τιμήν του 25ου ευρωπαϊκού συνεδρίου εφοδιαστικής αλυσίδας “EUROLOG”.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του ομίλου LafargeHolcim και η Samsung. Αποκλειστικοί χορηγοί επικοινωνίας ήταν τα περιοδικά “Car & Truck” και “Logistics & Management”.

 
 Επικαιρότητα
Νέα ημερομηνία: Στις 29 – 31 Μαΐου η 4η Διεθνής Έκθεση «Verde.tec – Τεχνολογίες περιβάλλοντος»
Η Acmon Systems ανακαίνισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής EPS σε Ελλάδα και Βαλκάνια
Ο Έλληνας έμπορος και η ψηφιακή πρόκληση
Mobile World Congress 2020: Εθνική συμμετοχή στην διεθνή έκθεση
Επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ο Βασίλης Κορκίδης
Στο ΒΕΘ ο Γερμανός υφυπουργός Norbert Bartle
Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού: Έκοψε την πρωτοχρονιά τικη πίτα
Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η ΓΣΕΒΕΕ
GIZELIS ROBOTICS: «Industry 4.0 Robotics Show»
SCHNEIDER ELECTRIC: Προβολείς εξωτερικού χώρου Mureva Lights
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook