Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Τεχνικά Άρθρα
 Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Πολυθεματικό και με θέματα αιχμής το “Ascen.tec Forum” για τα ασανσέρ
 Το στοχευμένο συνέδριο “Ascen.tec Forum” από τις 10 έως τις 12 Μαΐου στο MEC φιλοδοξεί να αποτελέσει το νέο θεσμό ενημέρωσης της αγοράς Τεχνολογίες αιχμής και ευρεσιτεχνίες, οι νέοι κανονισμοί κατασκευής και συντήρησης ανελκυστήρων, ασφαλιστικά και νομικά θέματα, οι δυνατότητες εύκολης πρόσβασης των ΑμεΑ, αλλά και τεχνικά ζητήματα παρουσιάζονται στο “Ascen.tec Forum”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη διεθνή έκθεση “Ascen.tec” από τις 10 έως τις 12 Μαΐου στο MEC Παιανίας.

Ύστερα από αρκετά χρόνια, ένας δυναμικός κλάδος της εθνικής οικονομίας βρίσκει βήμα προβολής, παρουσίας και έκφρασης. Οι κατασκευαστές ανελκυστήρων, εισαγωγείς, εμπορικές εταιρείες και τεχνικά γραφεία συμμετέχουν στην απολύτως στοχευμένη και εξειδικευμένη διεθνή έκθεση “Ascen.tec” για τις τεχνολογίες ανελκυστήρων. Παράλληλα, με τις συνεδριακές εκδηλώσεις οι θεσμικοί παράγοντες, οι εκπρόσωποι των βιοτεχνών, τα επιμελητήρια, οι ομοσπονδίες των ΑμεΑ, οι πολιτικοί μηχανικοί, οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές κτηρίων συζητούν και αναλύουν θέματα αιχμής. Αναλυτικά:

Για τους αυριανούς τεχνικούς

Το πρόγραμμα του “Ascen.tec Forum” ανοίγει το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαΐου με μια ειδική εκπαιδευτική εκδήλωση που απευθύνεται σε σπουδαστές και σε φοιτητές. Έμπειροι καθηγητές και πανεπιστημιακοί θα παρουσιάσουν στους μελλοντικούς τεχνικούς την αναγκαιότητα του ανελκυστήρα ως ενός από τους βασικούς μηχανισμούς λειτουργίας ενός κτηρίου. Επίσης, θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και στις μεθόδους αντιμετώπισης κινδύνων κατά την εργασία, ειδικά για τους νέους τεχνικούς και όσους κάνουν πρακτική άσκηση.
Στη δεύτερη θεματική ενότητα του “Ascen.tec Forum” θα συζητηθεί το ισχύον πλαίσιο και οι νέοι κανονισμοί για τη λειτουργία και τη συντήρηση των ανελκυστήρων αλλά και για τις υποχρεώσεις των χρηστών. Τη βασική εισήγηση θα κάνει ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΣΑ κ. Γ.Π. Βλασόπουλος ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι παρεμβάσεις του γενικού γραμματέα Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη και του γενικού διευθυντή της γ.γ. Βιομηχανίας κ. Αναστάσιου Μητιακούδη.

Στο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί επίσης, σημαντικά θέματα για τις πιστοποιήσεις και τα κριτήρια ελέγχου των ανελκυστήρων, καθώς και ευρεσιτεχνίες μετατροπής υδραυλικών ασανσέρ σε ηλεκτρομηχανολογικά για ενεργειακή αναβάθμιση.

Υγιεινή, ασφάλεια και ΑμεΑ

Οι εργασίες του Σαββάτου αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των συντηρητών, των κατασκευαστών και των βιοτεχνών αφού ξεκινούν με την ειδική εκδήλωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση εργαλείου για online διαδραστική αξιολόγηση κινδύνων.

Ταυτοχρόνως, πολλοί είναι οι βιοτέχνες που αναμένουν την παρέμβαση και την ανάλυση που θα κάνει ο αρμόδιος υφυπουργός για την Κοινωνική Ασφάλιση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη κ. Τάσος Πετρόπουλος. Τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Χάρης Θεοχάρης. Σημαντικές θα είναι οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων από τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς, αλλά και ειδικών σχετικώς με τις ασφαλιστικές εισφορές, τη διαμεσολάβηση και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Στη διάρκεια των εργασιών αυτής της θεματικής ενότητας θα αναλυθούν, επίσης, οι τοποθετήσεις που αφορούν στην τεχνική εκπαίδευση αλλά και στις πιστοποιήσεις τεχνικών.

Οι εργασίες που αφορούν στους ανελκυστήρες και τα Άτομα με Αναπηρία έχουν συγκεντρώσει την προσοχή φορέων, επιχειρήσεων, αρχιτεκτόνων και μηχανικών. Εκτός από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, αναμένονται οι παρουσιάσεις για καινοτόμα αναβατώρια, μέσα κάθετης μεταφοράς, αλλά και για ενέργειες απεγκλωβισμού και πρώτες βοήθειες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Μηχανικοί και αρχιτέκτονες

Αμιγώς τεχνικό και κατασκευαστικό ενδιαφέρον έχουν οι εργασίες του “Ascen.tec Forum” την Κυριακή 12 Μαΐου. Στη θεματική ενότητα με τον τίτλο «Κτήριο και ανελκυστήρας» θα παρουσιαστούν προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή συντήρηση, όπως είναι οι εγκλωβισμοί. Για το λόγο αυτό μάλιστα, αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος θα κάνει την εισηγητική ομιλία.

Στο ίδιο πλαίσιο θα παρουσιαστούν οι πτυχές της αστικής ευθύνης για την κακή λειτουργία ή τις βλάβες των ανελκυστήρων, ζητήματα νομικής προστασίας, αλλά και διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων. Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ακινήτων θα καταθέσουν τις απόψεις τους, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιρειών θα παρουσιάσουν νέα καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες.

Η τρίτη συνεδριακή ημέρα θα κορυφωθεί με ομιλίες σχετικά με το ρόλο των Αρχιτεκτόνων και των Μηχανικών στη λειτουργία ενός σύγχρονου ανελκυστήρα. Ο γ.γ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος κ. Πάρις Χαρλαύτης θα εξηγήσει πώς σχεδιάζονται τα φρεάτια στις οικοδομές και τι προβλέπει ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός. Στο ίδιος πλαίσιο ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευών θα αναλύσει ποιος είναι ο ρόλος του αλουμινίου και του σιδήρου στο σύγχρονο ανελκυστήρα.

Τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις αλλά και πρακτικά θέματα που απασχολούν τους κατασκευαστές αναμένεται να αναλύσει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων κ. Άννα Μελανίτου. Επίσης, θα παρουσιαστεί η διαδικασία μελέτης και κατασκευής εξωτερικών ανελκυστήρων σε παλιές οικοδομές.

Ποιοι συμμετέχουν

Θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς στηρίζουν την πρωτοβουλία διοργάνωσης της “Ascen.tec” και ήδη έχουν ζητήσει να έχουν παρουσία στις παράλληλες εκδηλώσεις. Στην διεθνή έκθεση θα παρουσιαστούν:

Ανελκυστήρες, αναβατόρια, παρελκόμενα.

Κυλιόμενες κλίμακες & κυλιόμενοι διάδρομοι.

Συστήματα μεταδόσεως κινήσεως & μηχανισμοί.

Βαρούλκα, ατέρμονες εξαρτήματα και εξοπλισμός ανελκυστήρων.

Ρυθμιστές ταχύτητας και σχετικός εξοπλισμός.

Προκατασκευασμένα στοιχεία ανελκυστήρων.

Εταιρείες λογισμικού.

Υδραυλικά συστήματα.

Σωλήνες υψηλής πιέσεως, ρακόρ.

Τηλεχειριστήρια.

Ρολά εξωτερικών ανελκυστήρων.

Συστήματα ασφάλειας και ελέγχου.

Θάλαμοι προσώπων, φορτίων και οχημάτων.

Ηλεκτρολογικό υλικό, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, καλώδια, καθρέπτες, ανοξείδωτα, φορμάικες για τους θαλάμους.

Ημιαυτόματες πόρτες, πόρτες αναδιπλούμενες, πόρτες πυράντοχες, ελαστικά λειτουργίας θυρών και αξεσουάρ.

Συρματόσχοινα ανελκύσεως και αξεσουάρ.

Εξοπλισμός παρακολούθησης, κομβιοδόχοι θαλάμου, ψηφιακοί δείκτες.

Υλικά προστασίας και ασφάλειας εργαζομένων.

Συστήματα πυρασφάλειας, πυροσβεστήρες, πυρανίχνευση.

Αναλώσιμα, λιπαντικά συντήρησης, μπαταρίες, στουπιά.

Εργαλεία και Υλικά.

Εξοπλισμός εξοικονόμησης ενέργειας, Αναστροφείς, Φωτισμός LED.

Πιστοποιήσεις με πρότυπα οικιακού, επαγγελματικού, βιομηχανικού επιπέδου.

Τεχνολογίες δικτύου, Οπτικές ίνες, Ενδοεπικοινωνία, WiFi .

Ανακύκλωση λιπαντικών, μπαταριών.

Γερανοί ανυψώσεως.

Ανελκυστήρες για ΑμεΑ.

Απευθύνεται σε: Εμπόρους, στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών, εγκαταστάτες ανελκυστήρων και συντηρητές, εργολήπτες και μηχανικούς, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, μελετητές, διακοσμητές και στελέχη δημοσίων οργανισμών και τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητήρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, πρεσβείες κ.ά.. Θα προσκληθούν επίσης συνδικαλιστικοί φορείς (ομοσπονδίες και σωματεία των ενδιαφερόμενων κλάδων).

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

«ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ»

«Θερμοϋδραυλικός»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Ecotec»

«Μετάδοση Ισχύος»

«Logistics & Management»

«Car & Truck».

Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.
 
 Επικαιρότητα
Νέα ημερομηνία: Στις 29 – 31 Μαΐου η 4η Διεθνής Έκθεση «Verde.tec – Τεχνολογίες περιβάλλοντος»
Η Acmon Systems ανακαίνισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής EPS σε Ελλάδα και Βαλκάνια
Ο Έλληνας έμπορος και η ψηφιακή πρόκληση
Mobile World Congress 2020: Εθνική συμμετοχή στην διεθνή έκθεση
Επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ο Βασίλης Κορκίδης
Στο ΒΕΘ ο Γερμανός υφυπουργός Norbert Bartle
Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού: Έκοψε την πρωτοχρονιά τικη πίτα
Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η ΓΣΕΒΕΕ
GIZELIS ROBOTICS: «Industry 4.0 Robotics Show»
SCHNEIDER ELECTRIC: Προβολείς εξωτερικού χώρου Mureva Lights
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook