Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Τεχνικά ¶ρθρα
 Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
ΓΣΕΒΕΕ: Θετικά αποτελέσματα από τη Γενική Συνέλευση
 Την επιτυχή ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και τις θετικές τάσεις ανάκαμψης για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τα έτη 2018-2019 περιλάμβαναν οι αποσκευές της ελληνικής αποστολής της ΓΣΕΒΕΕ και του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων μετά την επιστροφή της από το Ελσίνκι,- πρωτεύουσας της προεδρεύουσας Φινλανδίας για το χειμερινό εξάμηνο- στο οποίο πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση/Συνδιάσκεψη ΜΜΕ 2019 (25-27 Νοεμβρίου, SME Assembly 2019).

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ συμμετείχε φέτος με την παρουσίαση των εξαιρετικών επιδόσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος υποστήριξης ΜΜΕ (Early Warning) σε ειδική συνεδρία, όπου οι επιστημονικές συνεργάτες Ηλίας Γεωργόπουλος από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ο Pablo García Valdecasas από την Περιφέρεια της Μαδρίτης, ανέλυσαν την σημασία του έργου για τις χώρες τους και τις ανάγκες τις οποίες καλύπτει και περιέγραψαν την διαδικασία με την οποία η Έγκαιρη προειδοποίηση εντάχθηκε σαν υπηρεσία στην στρατηγική των δύο χωρών (στην Ελλάδα ψηφίστηκε ο νόμος για τις Δομές Στήριξης Επιχειρήσεων). Οι παρουσιάσεις έγιναν υπό διαφορετικό πρίσμα ανάλυσης, ήτοι για την μεν Ελλάδα, πώς δύο φορείς Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου, εισηγήθηκαν και εξασφάλισαν τη συνέχιση του έργου σε επίπεδο εθνικού μηχανισμού, για την δε Ισπανία, πώς το Δημόσιο (Περιφέρεια της Μαδρίτης) εισέπραξε την αναγκαιότητα και ενέταξε το έργο στην στρατηγική της. Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε από τον Δανό συντονιστή Morten Moller για να ακολουθήσει μια θεματική παρουσίαση της σε βάθος ανάλυσης σημασίας των εθελοντών μεντόρων από την πλευρά της Ewelina Pisarczyk, μέντορος από την Πολωνία, καθώς και για τις καλές πρακτικές της συνέχισης του έργου με την ίδρυση εθνικής (στην Ελλάδα) και Περιφερειακής (στην Ισπανία) δομής.

Τη φετινή χρονιά η Συνδιάσκεψη ΜΜΕ 2019 έθεσε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις δυνατότητες προώθησης πολιτικών και εργαλείων για την ενίσχυση της έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, σύμφωνα και με τα επίσημα μακροοικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν.Επιπλέον συζητήθηκαν σύγχρονα θέματα που αφορούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όπως η ψηφιακή επανάσταση, η διεθνοποίηση των ΜΜΕ, οι εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, οι ρυθμίσεις της ενιαίας αγοράς, οι πράσινες επενδύσεις. Όπως συμβαίνει διαχρονικά, παράλληλα με τα κεντρικά θέματα διοργανώθηκαν ξεχωριστές συνεδρίες ενημέρωσης και με ειδικά θέματα που αφορούσαν τη Πράσινη συμφωνία για τις ΜΜΕ, τη βιώσιμη χρηματοδότηση των επενδύσεων, την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κλίμακας των ΜΜΕ και την προσαρμογή των παραδοσιακών επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή.

Επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια στην κεντρική εκδήλωση της Συνδιάσκεψης ήταν η καθηγήτρια Καινοτομίας και Δημόσιας Αξίας του UCL, Μ. Mazzuccato, η οποία στην κύρια εισήγησή της ανέδειξε το σημαντικό ρόλο των δημόσιων πολιτικών στην ανάπτυξη καινοτομίας σε επίπεδο ΜΜΕ, καθώς και τη σημασία υιοθέτησης εργαλείων ειδικού σκοπού για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Παράλληλα, την τελευταία μέρα δημοσιεύτηκε η Ετήσια Έκθεση για τις Ευρωπαϊκές ΜΜΕ, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία και αναλύσεις για την περίοδο 2018-2019, ενώ παράλληλα επιχειρεί και μια πρόγνωση των πιο αξιοσημείωτων μακροοικονομικών και μικροοοικονομικών τάσεων που θα ακολουθήσουν.

Η ΓΣΕΒΕΕ εκπροσωπήθηκε στις εργασίες της Γενική Συνέλευση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από τον Πρόεδρο Γιώργο Καββαθά. Μετά το πέρας των εργασιών, ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στη σημασία ενσωμάτωσης επιτυχημένων παραδειγμάτων διεθνών συνεργασιών στις εθνικές πολιτικές και επανέλαβε τον νευραλγικό ρόλο που έχουν οι ΜΜΕ ως μοχλός ανάπτυξης, εισαγωγής καινοτομίας, αλλά και συνοχής των ευρωπαϊκών τοπικών οικονομιών. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του κάνοντας ειδική μνεία στην επιτυχή διεθνή παρουσία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και στη συμμετοχή του Ινστιτούτου σε ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει γίνει σημείο αναφοράς για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές κυβερνήσεις.
 
 Επικαιρότητα
Η σημασία της πιστοποίησης και η συμβολή της στην επανεκκίνηση
Νέα ημερομηνία: Στις 29 – 31 Μαΐου η 4η Διεθνής Έκθεση «Verde.tec – Τεχνολογίες περιβάλλοντος»
Η Acmon Systems ανακαίνισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής EPS σε Ελλάδα και Βαλκάνια
Ο Έλληνας έμπορος και η ψηφιακή πρόκληση
Mobile World Congress 2020: Εθνική συμμετοχή στην διεθνή έκθεση
Επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ο Βασίλης Κορκίδης
Στο ΒΕΘ ο Γερμανός υφυπουργός Norbert Bartle
Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού: Έκοψε την πρωτοχρονιά τικη πίτα
Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η ΓΣΕΒΕΕ
GIZELIS ROBOTICS: «Industry 4.0 Robotics Show»
SCHNEIDER ELECTRIC: Προβολείς εξωτερικού χώρου Mureva Lights
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook