Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Τεχνικά ¶ρθρα
 Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Η Acmon Systems ανακαίνισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής EPS σε Ελλάδα και Βαλκάνια
 Τον εκσυγχρονισμό σημαντικού τμήματος του εργοστασίου της εταιρείας Monotez (μέλους του Ομίλου Ravago) στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία η Acmon Systems, έργο εξαιρετικά απαιτητικό λόγω της φύσης του διακινούμενου υλικού EPS.

Η Acmon Systems ανέλαβε τον σχεδιασμό, τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης EPS, αποτελούμενου από αερομεταφορά κόκκων διογκώσιμου πολυστυρενίου, αποθήκευση σε σιλό, προσθήκη και ανάμιξη με ειδικά πρόσθετα και συσκευασία του τελικού προϊόντος σε Octabin και big bags, με μέγιστη δυναμικότητα 240 τόνους ημερησίως.

Το έργο ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο και το σύστημα βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία. Το εργοστάσιο της Monotez είναι το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής EPS όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, λειτουργώντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στην ευρωπαϊκή αγορά, με την υπογραφή και την εγγύηση του ομίλου Ravago και με την τεχνογνωσία του Ομίλου Acmon, μέλος του οποίου είναι η Acmon Systems.

Η Acmon Systems

Η Acmon Systems είναι εταιρεία engineering με πλήρως οργανωμένο κατασκευαστικό τμήμα, πιστοποιημένη κατά το σύστημα ποιότητας ISO 9001.

Παρέχει βιομηχανικές λύσεις (Industrial Solutions) με σημαντική εμπειρία άνω των 29 ετών. Σχεδιάζει, αναπτύσσει και προσφέρει αξιόπιστα συστήματα που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών της για την παράδοση ολοκληρωμένων έργων με το κλειδί στο χέρι (turn key projects), παρέχοντας πλήρη τεχνική υποστήριξη και service μετά την πώληση.

Το EPS

Το EPS, το οποίο παράγει η Monotez, είναι διογκώσιμο πολυστυρένιο, ένα θερμοπλαστικό υλικό σε μορφή σφαιρικών κόκκων, το οποίο περιέχει πεντάνιο ως διογκωτικό μέσο, γεγονός που απαιτεί εφαρμογή υψηλών standards ασφαλείας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ATEX. Παραδίδεται ως πρώτη ύλη που μπορεί να επεκταθεί και στη συνέχεια να χυτευθεί ως αφρός σε μια περιοχή ευρείας πυκνότητας, για την παραγωγή σανίδων ή μορφοποιημένων στοιχείων που χρησιμοποιούνται σε θερμομόνωση κτιρίων. Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή συσκευασιών για τη βιομηχανία τροφίμων και σε άλλες εξειδικευμένες εφαρμογές.
 
 Επικαιρότητα
Η σημασία της πιστοποίησης και η συμβολή της στην επανεκκίνηση
Νέα ημερομηνία: Στις 29 – 31 Μαΐου η 4η Διεθνής Έκθεση «Verde.tec – Τεχνολογίες περιβάλλοντος»
Ο Έλληνας έμπορος και η ψηφιακή πρόκληση
Mobile World Congress 2020: Εθνική συμμετοχή στην διεθνή έκθεση
Επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ο Βασίλης Κορκίδης
Στο ΒΕΘ ο Γερμανός υφυπουργός Norbert Bartle
Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού: Έκοψε την πρωτοχρονιά τικη πίτα
Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η ΓΣΕΒΕΕ
GIZELIS ROBOTICS: «Industry 4.0 Robotics Show»
SCHNEIDER ELECTRIC: Προβολείς εξωτερικού χώρου Mureva Lights
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook