Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Τεχνικά Άρθρα
Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
 Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Άρωμα επιτυχίας και καθαριότητας
 
Γενική άποψη της γραμμής παραγωγής του αποφρακτικού cold. Αυτή αποτελείται από δεξαμενές ανάμιξης των υλικών, γεμιστικές και συσκευαστικές μηχανές όπου παράγονται προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα από τα νοικοκυριά για την απόφραξη σιφωνιών και τουαλετών με τη χρήση κρύου νερού.
Γενική άποψη της γραμμής παραγωγής του αποφρακτικού cold. Αυτή αποτελείται από δεξαμενές ανάμιξης των υλικών, γεμιστικές και συσκευαστικές μηχανές όπου παράγονται προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα από τα νοικοκυριά για την απόφραξη σιφωνιών και τουαλετών με τη χρήση κρύου νερού.
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

«Έλα, μωρέ, εδώ παρακάτω είναι…Θα το βρεις με τη μυρωδιά». Αρχές Σεπτέμβρη σε έναν αγροτικό δρομάκο της Μάνδρας. Οι «σαφείς» οδηγίες του μοναδικού διερχόμενου από την περιοχή για τον τρόπο πρόσβασης στον προορισμό μου έρχονται να ενισχύσουν την απόγνωση της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Κι όμως… Μετά την πρώτη κούρμπα του δρόμου μια μυρωδιά καθαριότητας φτάνει στα ρουθούνια μου από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου. Τελικά, υπάρχουν κάποιες μυρωδιές που όχι μόνο γεννούν αναμνήσεις ή εξιτάρουν τις αισθήσεις μας αλλά παραμένουν αναλλοίωτες από το πέρασμα του χρόνου.

Ένα δροσερό και ευχάριστο άρωμα καθαριότητας –βγαλμένο λες από μια παλιομοδίτικη ξύλινη σκάφη πλυσίματος ρούχων- πλημμυρίζει την περιοχή. Και εκεί που ψάχνω με το βλέμμα μου να βρω τη νοικοκυρά, η μυρωδιά με οδηγεί στη μάντρα του εργοστασίου που αποτελούσε και τον αρχικό μου προορισμό.

Παραγωγός υπέρ τρίτων

Η αναπτυσσόμενη παρουσία των καταστημάτων discount επιβάλλει στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ να αμυνθούν δυναμικά με όπλα τα δικά τους private labels. Μία ελληνική βιομηχανία παραγωγής προϊόντων οικιακής κατανάλωσης, η Skot Α.Ε. «έλαβε το μήνυμα» και διαθέτει στις αλυσίδες την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και την παραγωγική της δυνατότητα για τη δημιουργία private labels υψηλής ποιότητας.

Η Skot ασχολείται με την παραγωγή χημικών προϊόντων και ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων οικιακής κατανάλωσης, όπως:

• Πλαστικές σακούλες, διαφόρων μεγεθών, τροφίμων και ειδών ψυγείου.
• Αποσμητικά - καθαριστικά τουαλέτας (WC) σε στερεά μορφή.
• Αποσμητικά – καθαριστικά τουαλέτας (WC) σε υγρή μορφή.
• Υγρό καθαριστικό πιάτων.
• Αποφρακτικά σιφωνιών – φρεατίων.
• Λευκαντική σκόνη πλυντηρίου.

Πίσω από την προαναφερόμενη μάντρα των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της εταιρίας -οι οποίες απλώνονται σε έκταση 10000 τ.μ.- λειτουργούν εννιά συνολικά γραμμές παραγωγής.

Χρέη ξεναγού ανέλαβε ο διευθυντής του εργοστασίου, κ. Δημήτρης Ι. Κεραμίδας, ο οποίος ανέλαβε και τις «συστάσεις»: «Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 1977, αλλά με τη σημερινή της μορφή λειτουργεί από το 1994, οπότε και άλλαξε το ιδιοκτησιακό μας καθεστώς. Υπό τη διεύθυνση νέων ιδιοκτητών, του Γερμανού βιομηχάνου Fritz von Philipp και του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία κ. Ιωάννη Δ. Κεραμίδα, η εταιρία έπαψε να παράγει και να εμπορεύεται δικά της προϊόντα και δικτυώθηκε στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά ως παραγωγός επωνύμων προϊόντων για λογαριασμό τρίτων».

Ταυτόχρονα, η Skot προχώρησε σε ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και επέκτασης των μηχανολογικών και των κτιριακών της εγκαταστάσεων. «Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί περίπου 3 εκ. ευρώ ενώ το πρόγραμμα επέκτασης των υποδομών της εταιρίας συνεχίζεται», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κεραμίδας.
Skot ΑΕ. Παραγωγή απορρυπαντικών και προϊόντων καθαρισμού σε σκόνη και υγρή μορφή για λογαριασμό πολυεθνικών εταιριών και αλυσίδων supermarket.

Υγρά αποσμητικά

Στην γραμμή αυτή παράγονται (W.C.L.). Η παραγωγική διαδικασία ξεκινά από τις δεξαμενές ανάμιξης των πρώτων υλών προς παραγωγή του υγρού μείγματος. Στη συνέχεια αυτό παραμένει στις δεξαμενές για τουλάχιστον 12 ώρες και αφού παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα υπόκειται σε ποιοτικό έλεγχο και τοποθετείται σε άλλες δεξαμενές του ενός τόνου.

Ακολουθεί η αυτόματη πλήρωση φιαλιδίων με το υγρό καθαριστικό σε φιαλίδια. «Στην παραγωγή χρησιμοποιούμε πλήρως αυτοματοποιημένες μηχανές τόσο για το γέμισμα, όσο και για τον πωματισμό και την εξαγωγή των παραγόμενων φιαλιδίων», επισημαίνει ο κ. Κεραμίδας και προσθέτει:«Ακολούθως τα μπουκαλάκια με το αποσμητικό συλλέγονται σε χαρτοκιβώτια, όπου διενεργείται εκ νέου ποιοτικός έλεγχος, ο οποίος εγγυάται την απόλυτη ποιότητα κάθε προϊόντος». Στην τελευταία φάση της παραγωγικής διαδικασίας υπάρχουν αυτόματες συσκευαστικές μηχανές και γίνεται η παλετοποίηση του τελικού προϊόντος (τελική συσκευασία). Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης τοποθετείται το υλικό συσκευασίας (PVC) και διαμορφώνεται αυτό ανάλογα με το είδος (φιαλίδιο+ θήκη, ανταλλακτικό φιαλίδιο).

Ακολουθεί η αυτόματη τοποθέτηση της καρτέλας και η συγκόλληση με το διαμορφωμένο PVC, για να εξαχθεί τελικά το έτοιμο προϊόν και να εκτυπωθεί πάνω του η παρτίδα του με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Ακολουθεί ο εγκιβωτισμός, το αυτόματο κλείσιμο του χαρτοκιβωτίου επί κλειστικού μηχανήματος και εν τέλει η παλετοποίηση.
Οι ποιοτικοί έλεγχοι που διεξάγει εξειδικευμένο προσωπικό είναι αυστηροί και γίνονται σχεδόν σε κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας
Οι ποιοτικοί έλεγχοι που διεξάγει εξειδικευμένο προσωπικό είναι αυστηροί και γίνονται σχεδόν σε κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας

Στερεά αποφρακτικά

Η επίσκεψη μας συνεχίστηκε στη γραμμή παραγωγής αποφρακτικών cold. Η γραμμή αυτή αποτελείται από δεξαμενές ανάμιξης των υλικών, γεμιστικές και συσκευαστικές μηχανές και παράγονται προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα από τα νοικοκυριά για την απόφραξη σιφωνιών και τουαλετών με τη χρήση κρύου νερού.

Στην αφετηρία της παραγωγής γίνεται η ανάμειξη των πρώτων υλών. Στη συνέχεια το μείγμα οδηγείται σε ειδικά διαμορφωμένες συσκευασίες. Ακολουθεί το γέμισμα των διαμορφωμένων φορμών συσκευασίας και αφού συγκολληθούν με το υλικό συσκευασίας το έτοιμο προϊόν εξάγεται αυτόματα και παίρνει σταδιακά το δρόμο του προς τον ποιοτικό έλεγχο και τον εγκιβωτισμό- παλετοποίηση.

Η πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία δεν μας δινει την ικανότητα εκτενεστερης περιγραφής, καθώς όλες οι διαδικασίες εκτός της παλετοποίησης πραγματοποιούνται από μηχανές.

Διασφάλιση ποιότητας

Ακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της διασφάλισης ποιότητας η Skot προχώρησε στην εγκατάσταση ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας. «Πάγια επιδίωξη μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς, την ποιότητα των παραγομένων προϊόντων μας, έτσι ώστε να ικανοποιούμε τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας.

Να διερευνούμε συνεχώς τις τάσεις στον τομέα των προϊόντων που παράγουμε, ώστε να προετοιμαζόμαστε εγκαίρως για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αντίστοιχες απαιτήσεις που δημιουργούνται.

Να δημιουργούμε εμπιστοσύνη στους πελάτες μας και να αισθανόμαστε σιγουριά ότι έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο που λειτουργεί πολύ καλά για την διαχείριση της ποιότητας» καταλήγει ο κ. Κεραμίδας.

Σήμερα, η παραγωγή της Skot έχει κατανεμηθεί σε ποσοστο 50-50 για λογαριασμό μεγάλων βιομηχανικών οίκων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Οίκοι του εσωτερικού όπως οι: Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ, Domo Natura A.E., αλυσίδες Super Market όπως Champion, Carrefour, Βερόπουλος, Μασούτης, Ελομάς και Γαλαξίας. Οίκοι του εξωτερικού όπως Family Dollar (USA), Dollar General (USA), Kmart (USA), Migros (CH), Billa (A), Jeyes (DE), Werner & Mertz (DE,FR), Bendora (RU), Arom (SP).

 
 Γραμμή Παραγωγής
ΒΙΕΠΑ Παπαδόπουλος: Φτιάχνει μηχανές υψηλής απόδοσης και αξιοπιστίας
Παρασκευή φιαλών και αμπουλών ορού στην Demo AE
FlexPicker IRB 360: Το ρομπότ - «αράχνη»
Αυτοματοποιημένο…χειρουργείο
Ελαϊς: Επενδύσεις στην ποιότητα
«Πανεπιστημιακή» μονάδα επεξεργασίας χάρτου
Ο αυτοματισμός στην υπηρεσία των υλικών
«Αναγεννά» 15000 τόνους ηλεκτρικών- ηλεκτρονικών
Η βιομηχανία της… γειτονιάς μας
Τα βιομηχανικά απόβλητα και η αξιοποίησή τους
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook