Εκτύπωση  Αποστολή TΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Τεχνικά Άρθρα
 Γραμμή Παραγωγής
 Θέσεις
Ατζέντα
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
1ο αναπτυξιακό συνέδριο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος
 Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της Κεντρικής Ελλάδος, ΟΕΒΕ Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας, στον φιλόξενο χώρο του Valis Resort στην Αγριά Βόλου.

Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση δύο ημερών και αφού αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα όπως τα προβλήματα τοπικών οικονομιών, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα περιοχών, οι προοπτικές ανάπτυξης περιφέρειας καθώς και οι συνεργασίες επιχειρήσεων μέσω ΟΕΒΕ, προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Η περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος είναι μια πλούσια περιοχή η οποία με την ανάλογη αξιοποίηση μπορεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης κοινωνικής, οικονομικής, παραγωγικής, της ελληνικής οικονομίας. Καθότι στο γεωγραφικό της χώρο λαμβάνουν παραγωγικές δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρουν υπεραξία και ανάπτυξη στη χώρα μας.

Τρεις είναι οι πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η οικονομία της Κεντρικής Ελλάδος: Αγροτική παραγωγή, Βιοτεχνία – Βιομηχανία και Τουρισμός.

Αναφορικά με τον πρώτο πυλώνα της αγροτικής παραγωγής τέθηκαν τα εξής θέματα: Συνεταιριστικές πρωτοβουλίες, τυποποίηση, πιστοποίηση, ανταγωνιστικότητα, μονοκαλλιέργεια, εγκατάλειψη της υπαίθρου, συνδυασμός υψηλής ποιότητας, μεγάλης ποικιλίας και άριστης τιμής τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα.

Στο δεύτερο πυλώνα της βιοτεχνίας – βιομηχανίας οι τοποθετήσεις κινήθηκαν στα εξής σημεία: καινοτόμα προϊόντα, συνεργασία και συστέγαση ομοειδών επιχειρήσεων, εκπαίδευση επαγγελματιών και προσωπικού, πιστοποίηση επαγγελμάτων, προσωπικό εξειδικευμένο προσαρμοσμένο στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, συνεργασία τεχνικών σχολών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με φορείς, ανασύσταση και αξιοποίηση βιομηχανικών περιοχών, συγκοινωνίες.

Όσον αφορά τον τρίτο πυλώνα του τουρισμού βασικά σημεία: αξιοποίηση ιστορικών μνημείων, λιμάνια, αεροδρόμιο, κρουαζιέρα, Συνεδριακά κέντρα, αξιοποίηση Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, Αξιοποίηση ιαματικών πηγών, θεματικός τουρισμός υγείας και ευεξίας, συνεργασία περιοχών για τουριστικές διαδρομές και ανάδειξη γενικώς όλων των τουριστικών περιοχών της Κεντρικής Ελλάδος.

Κοινή συνισταμένη όλων των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος είναι η ενιαία ψηφιακή δικτύωση. Η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για προβολή των επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας. Οι λέξεις κλειδιά και το απόφθεγμα του Συνεδρίου συνοψίζεται στο τρίπτυχο: δικτύωση – εξωστρέφεια – συνεργασίες.

Στο τέλος του συνεδρίου αποφασίσθηκε ότι το επόμενο συνέδριο θα φιλοξενηθεί από την ΟΕΒΕ Λάρισας.
 
 Ατζέντα
ΣΒΕ: 3 Πρωθυπουργοί και 85 ομιλητές υψηλού κύρους στο 4ο Thessaloniki Summit 2019
ΑΤΖΕΝΤΑ
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook