ΣΕΒΕ: Τακτική γενική συνέλευση και νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Την 43η τακτική γενική συνέλευση των μελών του πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ( ΣΕΒΕ), στις 21 Μαΐου, στο ξενοδοχείο «Nikopolis» στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών της κλειστής συνεδρίασης της εκλογικής και καταστατικής γενικής συνέλευσης του εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τα επόμενα δύο χρόνια. Ακολούθησε ανοιχτή συνεδρίαση με θέμα «Ώρα εξωστρέφειας για την ελληνική οικονομία».

Εξελέγησαν με αλφαβητική σειρά: Βασσάρας Θωμάς, Βούλης Γεδεών, Διαμαντίδης Συμεών,Δούφος Αλέξανδρος, Ζαγκλιβερινός Γεώργιος, Θεοδουλίδης Στυλιανός, Θεοχαρίδης Δημήτριος, Κεχαγιάς Βασίλειος, Κοκορότσικος Πάρις, Κολιός Χρήστο, Kωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Κωνσταντόπουλος Ευθύμης, Λουφάκης Κυριάκος, Λώλος Δημήτριος, Μήλιος Πασχάλης, Μυλωνάς Ανδρέας, Παλατιανάς Κωνσταντίνος, Σπανού Χριστίνα, Σφακιανάκης Άρης, Τσακωνίτης Δημήτριος, Φέσσας Κοσμάς και Χασάπης Παναγιώτης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει σε συγκρότηση σε σώμα τη Δευτέρα 04.06.18 και θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του ΣΕΒΕ.

Επίσης, η γενική συνέλευση αποφάσισε με αυξημένη απαρτία την τροποποίηση του καταστατικού του ΣΕΒΕ με κεντρικό θέμα την αλλαγή της επωνυμίας του ΣΕΒΕ σε «Σύνδεσμος Εξαγωγέων» και της αγγλικής σε «Greek Exporters’ Association», με διατήρηση των διακριτικών τίτλων ως «ΣΕΒΕ» και «SEVE» αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας και με την επωνυμία την ήδη εδώ και χρόνια διευρυμένη ταυτότητά του ως ο μεγαλύτερος και πλέον δυναμικός φορέας πανελλαδικής εμβέλειας.

Στην ανοιχτή συνεδρίαση που ακολούθησε μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Κυριάκος Λουφάκης, ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Σωτήρης Θεοφάνης. Τη συζήτηση συντόνισε ο διευθυντής σύνταξης της αγγλικής έκδοσης της «Καθημερινής», κ. Αθανάσιος Έλλις.