ΣΕΒΕ: Συνεδρίαση Δ.Σ. στον ιστορικό χώρο του ΟΛΘ

Στον ιστορικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε η συνεδρίαση της 17ης Ιουλίου 2018 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕ, με γνώμονα την ανάδειξη της στρατηγικής σημασίας που μπορεί να έχει το λιμάνι της πόλης στην προώθηση των επιτελικών στόχων του Συνδέσμου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και τη διευκόλυνση του διεθνούς εμπορίου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Σωτήρης Θεοφάνης -επίτιμο μέλος επίσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕ- καθώς και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε κ. Rui Pinto.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σωτήρη Θεοφάνη για τη φιλοξενία στον ιστορικό χώρο του λιμανιού, σημειώνοντας ότι ο ΟΛΘ αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο και συνεργάτη του ΣΕΒΕ. Από την πλευρά του, ο κ. Σωτήρης Θεοφάνης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ και το Δ.Σ. για την αμέριστη συμπαράσταση, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο χώρος του λιμανιού είναι πάντα διαθέσιμος για τον Σύνδεσμο. Παράλληλα, τόνισε ότι η νέα διοίκηση του ΟΛΘ εντατικοποιεί την προσπάθεια ανάδειξης της αναπτυξιακής δύναμης του λιμανιού, ώστε αυτό να αποκτήσει το ρόλο του κεντρικού λιμανιού της περιοχής των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης.

Ο ΣΕΒΕ έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνουμε ότι ήταν η δεύτερη φορά που η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΒΕ έλαβε χώρα εκτός των γραφείων του Συνδέσμου. Είχε προηγηθεί η επιτυχημένη πρώτη συνεδρίασή του στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης-ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή).