Anuga 2019: Πέμπτος μεγαλύτερος εκθέτης η Ελλάδα – 286 ελληνικές συμμετοχές

Την ισχυρότερη, ιστορικά, συμμετοχή της με 286 εκθέτες είχε η Ελλάδα στη φετινή διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga, που άνοιξε τις πύλες της από 5 έως 9 Οκτωβρίου.

Οι Έλληνες εκθέτες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις προτάσεις τους σε περισσότερους από 170.000 εμπορικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, με μια εκθεσιακή επιφάνεια που ξεπέρασε τα 6.300 τ.μ., γεγονός το οποίο κατέταξε την Ελλάδα στην πέμπτη θέση μετά τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία.

Διοργανωτής του Εθνικού Περίπτερου ήταν ο Enterprise Greece Invest & Trade, ο κρατικός φορέας του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση ενισχύθηκε από επιπλέον δύο Ελληνικές Ομαδικές Συμμετοχές από τις εταιρείες Great Greek Exports and Trade και Promo Solution καθώς και από πολλούς μεμονωμένους Έλληνες εκθέτες.

Επιπλέον, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και επιχειρηματικής δικτύωσης, πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή στην Anuga 2019 με τη συμμετοχή Ελλήνων αγοραστών του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Η Anuga φέτος γιόρτασε τα 100 της χρόνια και στο επίκεντρό της βρέθηκαν καινοτόμες προτάσεις, όπως και οι σημερινές και μελλοντικές τάσεις του κλάδου. Μάλιστα, για πρώτη φορά διατέθηκε χώρος σε έξι τομείς του εκθεσιακού κέντρου για τη φιλοξενία start-up επιχειρήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ