ΓΣΕΒΕΕ: Στην κοπή της πίτας του ΟΕΒΕΝΗ ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας

0
92

Αυστηρή κριτική ως προς τα  μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης έκανε  ο Πρόεδρος της  Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)   κ. Γιώργος Καββαθάς ο οποίος  παρέστη ως επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματεία της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρη Βαργιάμη. Σε δηλώσεις του  ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,  επεσήμανε ότι:

 

« Tο 2023 είναι μια  χρονιά δύσκολη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα νοικοκυριά.  Η ακρίβεια είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Φαίνεται άλλωστε και από την έρευνα του Ευρωβαρομέτρου της Eurostat , σύμφωνα με το οποίο το 100% των Ελλήνων  θεωρεί ως κυρίαρχό θέμα την ακρίβεια , η οποία ακρίβεια  αντιμετωπίζεται με μέτρα όπως το καλάθι του νοικοκυριού αλλά με ουσιαστικά μέτρα στήριξης τόσο των ευάλωτων νοικοκυριών όσο και του συνόλου της κοινωνίας με μείωση των συντελεστών ή και μηδενισμό του ΦΠΑ  για  τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και μείωση του Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα. Είναι μέτρα που τα ζητάμε εδώ και ενάμιση χρόνο»,  τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς  είναι σαφές πως  η στρέβλωση που υπάρχει στην αγορά ενέργειας  δημιουργεί ένα εκκριτικό μείγμα  καθώς έχουμε τον υπολογισμό της τιμής με βάση τον ακριβότερο πάροχο. Αυτό δημιουργεί μια στρεβλή κατάσταση στην αγορά ενέργειας , πλουτίζουν οι πάροχοι εις βάρος του Ελληνικού λάου και παρά τα μέτρα της κυβέρνησης  για τις δαπάνες  άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ τον τελευταίο χρόνο  για την στήριξη της ενεργειακή του πληθυσμού τα μέτρα δεν αποδίδουν ».

 

Στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Ηρακλείου το  παρόν έδωσαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Υπέρτιμος και Έξαρχος Ευρώπης κ.κ. Ευγένιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι  Βουλευτές κκ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Σωκράτης Βαρδάκης  και  Μάξιμος Σενετάκης, ο Υπεύθυνος Παραρτήματος ΚΕΚ- ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ κ. Σμυρνάκης Ιωάννης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του Ηρακλείου, της Δημοτικής αρχής και Μέλη διοικήσεων  πρωτοβάθμιων επαγγελματικών ενώσεων. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ παρέδωσε στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Υπέρτιμο και Έξαρχο Ευρώπης κ.κ. Ευγένιο τιμητική πλακέτα της Γενικής Συνομοσπονδίας  Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας.