;
;

Η θέση του ΒΕΑ για την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης

Η αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και η προκήρυξη νέων εκλογών απογοήτευσε την κοινωνία, δημιουργώντας συνθήκες πρόκλησης «σοβαρού ατυχήματος» στην χώρα λόγω του έντονου αισθήματος ανασφάλειας και πανικού, όπως αυτό αποτυπώνεται στο τραπεζικό σύστημα τις τελευταίες ημέρες με την συνεχή εκροή καταθέσεων και την εξάλειψη της ισχνής ρευστότητας της αγοράς.
Η πολιτική τάξη αποδείχθηκε κατώτερη της κρισιμότητας των περιστάσεων και των αναγκών της χώρας καθαρά για μικροκομματικούς λόγους είτε αρνούμενη την μεγάλη ευθύνη διακυβέρνησης σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, είτε προσβλέποντας σε καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα στις νέες εκλογές.
Πρέπει όλοι σε αυτή την χώρα να αντιληφθούν επιτέλους ότι οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός ούτε αποτελούν ένα παιχνίδι επίτευξης ποσοστών και κατάληψης εδρών στο κοινοβούλιο, αλλά το δημοκρατικό μέσον απόκτησης κυβέρνησης που σε ακραία κρίσιμες συνθήκες όπως οι σημερινές δεν υπάρχει η παραμικρή πολυτέλεια ανυπαρξίας της.
Η ανεύθυνη στάση άρνησης της κρισιμότητας της κατάστασης στην οικονομία και στην κοινωνία είναι εθνικά επικίνδυνη και υπονομεύει την ίδια την υπόσταση της χώρας και την αναγκαία προσπάθεια για διαρθρωτικό εκσυγχρονισμό της, απαραίτητη προϋπόθεση για την αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας.
Η πολιτική αστάθεια σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας, η καθολική αδρανοποίηση του δημόσιου τομέα για την είσπραξη εσόδων και το «πάγωμα» καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους λόγω της μακράς προεκλογικής περιόδου, οδηγεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε αφανισμό. Δυστυχώς φοβόμαστε ότι τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ για 180.000 πιθανά λουκέτα εντός του 2012 θα επιβεβαιωθεί, οδηγώντας στην ανεργία περισσότερους από 300.000 εργαζόμενους.

Το Β.Ε.Α. κάνει έκκληση σε όλους τους παράγοντες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής να αντιληφθούν την πραγματικότητα, να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης για την χώρα και το έθνος και να αναλάβουν έστω και την ύστατη στιγμή την ευθύνη τους τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ευχόμαστε η όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις επόμενες εκλογές να μην αναγκαστεί να διαχειριστεί τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ελέγξτε επίσης

ΓΣΕΒΕΕ: Στην κοπή της πίτας του ΟΕΒΕΝΗ ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας

Αυστηρή κριτική ως προς τα  μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της …