;
;

Παράταση του αναπτυξιακού νόμου ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος

Την παράταση του αναπτυξιακού νόμου 3299/04 έως το τέλος του 2018 ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους χωρίς να ανακόψουν την επενδυτική τους πορεία, λόγω των ορίων που θέτουν οι διατάξεις του νόμου.

Αυτό το μήνυμα τουλάχιστον στέλνει στην Πολιτεία ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς δια του προέδρου του κ. Δημήτρη Μαθιού. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου το θέμα τέθηκε κατά τις διαδοχικές συζητήσεις-συναντήσεις που είχε ο κ. Δ. Μαθιός με εκπροσώπους των επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου. Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ διαβεβαίωσε τα μέλη του ότι είναι σε διάλογο με τα αρμόδια υπουργεία από τα οποία έχει ζητήσει κατανόηση και συμπαράσταση όσο διαρκούν τα capital controls και η υποτονικότητα στην τραπεζική χρηματοδότηση λόγω χαμηλών αποταμιευτικών ρυθμών.

«Το επιχειρηματικό κλίμα μπορεί να γίνει θετικό και περισσότερο δεκτικό σε επενδύσεις όταν η Πολιτεία δείχνει διάθεση για συνεργασία. Και ως συνεργασία εννοείται κάθε μορφής διευκόλυνση της συμμετοχής των επιχειρήσεων σε αναπτυξιακές ευκαιρίες και νόμους όταν ζούμε περιόδους αδυναμιών κεφαλαίων λόγω έλλειψης ρευστότητας», υποστήριξε ο κ. Δ. Μαθιός αναφορικά με το θέμα.

Ελέγξτε επίσης

ΓΣΕΒΕΕ: Στην κοπή της πίτας του ΟΕΒΕΝΗ ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας

Αυστηρή κριτική ως προς τα  μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της …