Ψηφιακή εκδήλωση για την «Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπάιδευσης» στις 28 Σεπτεμβρίου

Στις 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:30 θα πραγματοποιηθεί η ψηφιακή εκδήλωση «Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπάιδευσης», από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανίων (ΣΕΒ).

Εκπρόσωποι ελληνικών και γερμανικών φορέων του χώρου της επαγγελματικής εκπαίδευσης θα συζητήσουν για το μέλλον της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ελλάδα αλλά και τη βελτίωση του ήδη υπάρχοντος συστήματος. Ο τρόπος συνεργασίας των δύο χωρών και η ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας θα αποτελέσει βασικό κομμάτι της συζήτησης. Παράλληλα, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν την οπτική του επιχειρηματικού κόσμου. Θα αναλυθούν οι ανάγκες, τα προβλήματα και τα οφέλη, που υπάρχουν για τις επιχειρήσεις από την Επαγγελματική Εκπαίδευση, ενώ θα αναφερθούν οι βέλτιστες πρακτικές, που έχουν προκύψει από τη συνεργασία κρατικών φορέων και επιχειρήσεων στο κομμάτι της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των νέων.

Επίσημοι ομιλητές θα είναι ο κ. Thomas Rachel, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και ο Δρ. Γεώργιος Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης, Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ελληνογερμανικός διάλογος στον τομέα της εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει από το 2010 με την πρωτοβουλία για την Ελληνογερμανική Σύμπραξη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της 5ης  Μαρτίου του 2010. Η μεταρρύθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης κρίθηκε ως επείγον θέμα, με στόχο τη μείωση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων. Η δυνατότητα εργασίας με παράλληλη θεωρητική και ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει μια δελεαστική λύση για πολλούς νέους, καθώς με αυτόν τον τρόπο αποκτούν την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν και το πρώτο τους εισόδημα.

Ελέγξτε επίσης

Επιστρέφει το 2021 η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα για τους ανελκυστήρες

Το τριήμερο 28-30 Μαΐου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 2η Διεθνής Έκθεση Ascen.Tec/Τεχνολογίες Ανελκυστήρων στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία. …