Σ.Ε.Β: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Γιώργος Ξηρογιάννης

Τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ αναλαμβάνει από 1η Νοεμβρίου ο Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης, ο οποίος μέχρι σήμερα εκτελούσε χρέη αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου. O κ. Ξηρογιάννης διαδέχεται στη γενική διεύθυνση τον κ. Αλέξανδρο Χατζόπουλο, ο οποίος μετά από τέσσερα γόνιμα χρόνια προσφοράς στην υπηρεσία του ΣΕΒ, αποχωρεί από τον οργανισμό για να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του στον χώρο των επιχειρήσεων.

 

Ο Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στον ΣΕΒ, έχοντας αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης. Μέχρι σήμερα στο χαρτοφυλάκιο των τομέων που διοίκησε περιλαμβάνονται τα κρίσιμα θέματα της βιομηχανικής πολιτικής, των αναπτυξιακών στρατηγικών, των επενδύσεων, της ψηφιακής οικονομίας, των υποδομών, της περιφερειακής ανάπτυξης και του διεθνούς εμπορίου. Ο κ. Ξηρογιάννης διατηρεί τη θέση του Διευθύνοντος  Συμβούλου στην «Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας ΑΕ», του αναπτυξιακού/ερευνητικού βραχίονα του ΣΕΒ, καθώς και τη θέση του προεδρεύοντος των εργασιών της BusinessEurope σε θέματα διεθνών αγορών.

Στο παρελθόν διατέλεσε Ανώτερος Διευθυντής στην PwC, όπου διεύθυνε σημαντικά έργα Strategy & Operations στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο πανεπιστήμιο Πειραιά και το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Διαθέτει σημαντικό συγγραφικό και επιστημονικό έργο σε θέματα τεχνολογιών αιχμής και σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Ξηρογιάννης είναι διδάκτωρ (Ph.D.) τεχνητής νοημοσύνης του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Heriot-Watt, Edinburgh, Βρετανία, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc.) στην τεχνητή νοημοσύνη από το Bristol University, Βρετανία και πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο κ. Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ κ. Ευθύμιος Ο Βιδάλης δήλωσε σχετικά: «Με χαρά καλωσορίζω στη θέση του ΓΔ του ΣΕΒ τον Γιώργο Ξηρογιάννη. Ο Γιώργος είναι ένα στέλεχος με ηγετική ικανότητα, σημαντικές εμπειρίες και σύγχρονη αντίληψη στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα.  Μαζί με τον Γιώργο και όλα τα στελέχη του ΣΕΒ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια της διαρκούς αναβάθμισης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της διευκόλυνσης της δράσης των ελληνικών επιχειρήσεων προς όφελος της ανάπτυξης της οικονομίας μας και της ελληνικής κοινωνίας. Στον Αλέξανδρο, που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου μας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εκ μέρους του ΣΕΒ, εκφράζω τις θερμές μας ευχαριστίες και του εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.»

Ελέγξτε επίσης

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Sabo και Siemens

Η CEO του Ομίλου SABO, κα Ματίνα Κοίλιαρη, και ο Επικεφαλής του Τμήματος Προμηθειών, κος …