Σ.Ε.Β.: Παραίνεση προς την πολιτική ηγεσία για τη βιομηχανική πολιτικήΗ αναγέννηση και η ευημερία της βιομηχανικής παραγωγής και μεταποίησης στην Ελλάδα υπό το πρίσμα μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής στρατηγικής ήταν το θέμα της επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών.


Η χάραξη κοινής πορείας της Ελλάδας με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθίσταται αναγκαία στο πλαίσιο της νέας βιομηχανικής πολιτικής για την Ευρώπη, σύμφωνα και με το θέμα της σύσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου, ως συνέχεια των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της 29ης Μαΐου.


Η σύγκλιση της συνεισφοράς της ελληνικής βιομηχανίας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανέρχεται γύρω στο 15%, ενώ σε ορίζοντα δεκαετίας μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον 550.000 σταθερές δουλειές με ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο.Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, η απουσία συνεκτικής βιομηχανικής πολιτικής τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο καθιστά επιτακτική την έμφαση στις επενδύσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν στυλοβάτη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ελέγξτε επίσης

Σεμινάριο του ΣΒΕ για την κλιματική αλλαγή

Σεμινάριο εργασίας για την προετοιμασία των επιχειρήσεων στις απαιτήσεις του Νέου Κλιματικού Νόμου, πραγματοποίησε ο …