Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυντηρητές Βι...

Συντηρητές Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη 2η δράση κατάρτισης και απασχόλησης «Skills4Jobs» ΣΘΕΒ και ΣΕΒ στη Θεσσαλία

Το «Skills4Jobs για Συντηρητές Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων στη Θεσσαλία» υλοποιείται από τον ΣΘΕΒ και τον ΣΕΒ με στόχο τη διασύνδεση και απασχόληση νέων αποφοίτων της τεχνικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης με τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας. Η δράση απευθύνεται σε νέες και νέους που έχουν αποφοιτήσει από την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε συναφείς ειδικότητες, χωρίς προηγούμενη ή με μικρή προϋπηρεσία και προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Η δράση περιλαμβάνει:

  • Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων, διά ζώσης από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 26 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου από το Κ.Δ.Β.Μ. Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ.
  • Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων και συμβουλευτική επαγγελματικής καθοδήγησης.
  • Εκπαίδευση σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης από τη Google.
  • Ευκαιρίες απασχόλησης σε μία από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ στη Θεσσαλία.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 21 Ιουλίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες: εδώ.

Υποστηρικτές της δράσης είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Σημειώνεται ότι οι «Συντηρητές Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων» είναι η δεύτερη ειδικότητα στην οποία υλοποιείται η πρωτοβουλία «Skills4Jobs» στη Θεσσαλία.

Σχετικά με την πρωτοβουλία «Skills4Jobs»:

Τα προγράμματα «Skills4Jobs» έχουν ως αφετηρία τη διάγνωση των αναγκών των επιχειρήσεων σε διαθέσιμες θέσεις εργασίας ανά ειδικότητα και συγκεκριμένη περιφέρεια, στη βάση των οποίων  αναπτύσσονται τα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης. Μέσω της πρωτοβουλίας «Skills4Jobs» ο ΣΕΒ έχει ήδη προετοιμάσει για απασχόληση 140 καταρτισμένα στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων (ηλεκτρολόγους αυτοματιστές, στελέχη εξαγωγών, τεχνικούς συστημάτων πληροφορικής) σε διαφορετικές περιφέρειες (Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ