Σημαντικές ειδήσεις

Τιμητικό βραβείο στον Δρ. Αθανάσιο Κελέμη, για την πολυετή στήριξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων

Τιμητικό βραβείο για την πολυετή προσφορά του στην ενίσχυση του ελληνογερμανικού επιχειρείν, τη στήριξη των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την καλλιέργεια και ενδυνάμωση των ελληνογερμανικών  σχέσεων και των δεσμών συνεργασίας των δύο χωρών, έλαβε ο Δρ. Μηχ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο των 2ων Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», που απονεμήθηκαν, την περασμένη Παρασκευή, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Το τιμητικό βραβείο απένειμε στον Δρ. Μηχ. Αθανάσιο Κελέμη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος εξήρε τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου για την πολύτιμη συμβολή του στην οικοδόμηση ισχυρών οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι για την ελληνική οικονομία η διάχυση των γερμανικών επενδύσεων στην περιφέρεια, με τη δημιουργία σύγχρονων δομών παραγωγής και τη χρηματοδότηση νέων θέσεων εργασίας, που δίδουν τη δυνατότητα στους νέους εργαζόμενους να παραμένουν στις πόλεις τους και να μην ακολουθούν τη γνωστή «οδό» προς τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

 

Ο Δρ. Αθ. Κελέμης, παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ότι η στήριξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων είναι για τον ίδιο κάτι περισσότερο από αυτονόητη και δεσμεύθηκε πως, όχι μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων του, αλλά και διότι το πιστεύει πραγματικά, θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, συνδράμοντας παράλληλα τα μέγιστα, προκειμένου το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο να διευρύνει περαιτέρω το πεδίο δράσης του προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα σε θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Dr. Ernst Reichel, η Γενική Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Sibylla Bendig, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Μέλη του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων και επιμελητηρίων και ανώτατα στελέχη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

 

Ελέγξτε επίσης

Ε.Ε.-ΗΠΑ: συνεργασία έναντι των παγκόσμιων τεχνολογικών προκλήσεων

Kοινό μηχανισμό έγκαιρης προειδοποίησης και παρακολούθησης στις αλυσίδες ημιαγωγών, αποφάσισαν να αναπτύξουν από κοινού η …