CABLEMATIC – Ι. ΧΑΛΚΙΑΣ Ε.Ε.: Ποιοτικά προϊόντα, αξιοπιστία και προσωπική επαφή

Η ιστορία της εταιρείας «Cablematic – Ι. Χαλκιάς» ξεκινά το 2006, αλλά η ιστορία των ανθρώπων που τη δημιούργησαν πάει πολύ πιο πίσω, στο 1986. Η εικοσαετής εμπειρία που είχαν ήδη οι άνθρωποί της στην εμπορία ηλεκτρολογικού υλικού είναι αυτή ακριβώς που έδωσε την ώθηση για να «γεννηθεί» η «Cablematic – Ι. Χαλκιάς».

Η εταιρεία δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό την εισαγωγή και τη διανομή των υλικών καλωδίωσης, στήριξης και προστασίας με το εμπορικό σήμα της Elematic (του ιταλικού οίκου ITW Construction Products Italy Srl). Πρόκειται για προϊόντα που απευθύνονται σε κάθε σχετικό με ηλεκτρολογική εγκατάσταση τομέα της ελληνικής αγοράς, και περιλαμβάνουν από δεματικά, καλωδίωση, σύνδεση και προστασία καλωδίων έως στήριξη. «Η προώθηση αυτών των προϊόντων γίνεται μέσω ενός νέου, αποδοτικότερου και κυρίως αποκλειστικού δικτύου διανομής», εξηγεί στην ΜΙ ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Γ. Χαλκιάς.

Στην πορεία των χρόνων και παρά τη δεκαετή οικονομική κρίση που έπληξε όχι μόνο την ελληνική αλλά και τη διεθνή οικονομία από το 2008, η εταιρεία κατάφερε –με τις συνεχείς και στοχευμένες προσπάθειες των ανθρώπων της, με την εμπιστοσύνη των συνεργατών της, με την υποστήριξη και τα υψηλής ποιότητας πρωτοπόρα προϊόντα της Elematic– να εξασφαλίσει μία από τις κορυφαίες θέσεις του τομέα της στην αγορά ηλεκτρολογικού υλικού.

Η «Cablematic – Ι. Χαλκιάς» διαθέτει πλέον στην ελληνική αγορά σχεδόν την πλήρη σειρά των προϊόντων της Elematic, σε σημεία πώλησης επιλεγμένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Εταιρική φιλοσοφία

Η φιλοσοφία της εταιρείας, όπως την περιγράφουν οι άνθρωποί της, παραμένει ίδια σε όλη την πορεία τους, από το 1986 μέχρι σήμερα, και συνοψίζεται στο να προσφέρει λύσεις με υλικά υψηλής ποιότητας, με άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των συνεργατών, η οποία βασίζεται κυρίως στην προσωπική επαφή.

«Με τη στρατηγική αυτή επιλογή καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε δυναμικά στη δεκαετή οικονομική κρίση, και με αυτή την επιλογή πορευόμαστε στις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες της πανδημίας», λέει ο επικεφαλής της εταιρείας.

Στρατηγική για το μέλλον

Η στρατηγική της εταιρείας για το μέλλον βασίζεται σε δύο άξονες: στην επέκταση του δικτύου πωλήσεων και στη διεύρυνση του καταλόγου των προϊόντων της. «Κύριο μέλημά μας είναι αφενός η δημιουργία νέων συνεργασιών και αφετέρου να έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάζουμε συνεχώς νέα υλικά και καινοτόμες λύσης καλωδίωσης και στήριξης για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, για κάθε σχετικό τομέα της αγορά», τονίζει η διοίκηση της «Cablematic – Ι. Χαλκιάς».

Ποιότητα Elematic

«Το μεγάλο ατού μας είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα της Elematic, μιας εταιρείας που ξεχωρίζει στον κλάδο τόσο για την ποιότητα όσο και για την καινοτομία των προϊόντων της», σημειώνει ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Γ. Χαλκιάς. Ο ίδιος εξηγεί ότι η Elematic εφαρμόζει συστήματα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO9001 σε κάθε μονάδα παραγωγής, γεγονός που αποτελεί εγγύηση ότι όλα τα βήματα σχεδιασμού, παραγωγής και οργάνωσης ελέγχονται συνεχώς, βάσει αυστηρών και λεπτομερών διαδικασιών.

Σημειώνει επίσης ότι όλες οι βιομηχανικές μονάδες, καθώς και όλες οι σχετικές διαδικασίες παραγωγής και εμπορίας δεματικών και συστημάτων στήριξης της εταιρείας, λειτουργούν στο πλαίσιο αυστηρών περιβαλλοντικών κανόνων, έχοντας λάβει πιστοποίηση περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001.

«Τα δεματικά της εταιρείας, τονίζει ο κ. Χαλκιάς, διαθέτουν πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους ελέγχου και πιστοποίησης, μεταξύ των οποίων οι Lloyd’s Register Maritime, UL, DNV-GL Maritime, Bureau Veritas, RINA, τιμώντας έτσι την εμπιστοσύνη των εγκαταστατών που τα επιλέγουν για τις πλέον απαιτητικές συνθήκες, όπως στην ναυτιλία και στην αεροπορική βιομηχανία, σε αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, ακόμα και σε εξέδρες άντλησης πετρελαίου. Αυτός είναι ο λόγος που συνοψίζουμε το κεντρικό μας μήνυμα στη φράση “ασφαλέστερα, ανθεκτικότερα, ευκολότερα”. Στην περίπτωση των προϊόντων της Elematic ισχύουν όλες οι παραπάνω κρίσιμες προϋποθέσεις.

»Η καινοτομία σε επίπεδο προϊόντων είναι αυτή που κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη διείσδυση μιας εταιρείας στην αγορά, και στην περίπτωση των προϊόντων που διαθέτουμε στην ελληνική αγορά, φαίνεται ότι αυτά πληρούν την παραπάνω προϋπόθεση.

»Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των νέων δεματικών πολυαμιδίου που διαθέτουμε, της σειράς 2-Lock με διπλή inox 316 μανδάλωση, που συνδυάζουν την καινοτομία –είναι κατοχυρωμένη με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας– με τη σχεδίαση για εφαρμογές με απαιτήσεις υψηλής ποιότητας, προκειμένου να προσφέρουν εξαιρετική μηχανική απόδοση, απόλυτη αξιοπιστία, αλλά και μεγαλύτερη ευκολία στην εγκατάσταση, ακόμα και στις πλέον δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες».

 

Ελέγξτε επίσης

Προστασία εργαζομένων Logout – Tagout από τη ΜASTER LOCK

H VECTOR BRANDS ως επίσημος αντιπρόσωπος του brand MASTER LOCK, της ηγέτιδας εταιρείας παγκοσμίως στα …

Τα Περιοδικά μας