Σημαντικές ειδήσεις

Επιτάχυνση διαδικασιών για το πρώτο Επιχειρηματικό Πάρκο στη χώρα

Κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ο φάκελος – αίτηση για την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων (ΕΑΝΕΠ) Φάνης Σπανός, παρέδωσε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη το σχετικό φάκελο ενημερώνοντας παράλληλα για τη μέχρι τώρα προετοιμασία και το χρονοδιάγραμμα του έργου.
Το Πάρκο Οινοφύτων που έχει έκταση περί τα 11.500 στρέμματα , είναι το μεγαλύτερο Επιχειρηματικό Πάρκο στην Ελλάδα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 116 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και θα καλυφθεί από ιδιωτική χρηματοδότηση (ίδια κεφάλαια των μετόχων της ΕΑΝΕΠ, δανεισμό και εισφορές σε χρήμα των ιδιοκτητών γης κατά τη διαδικασία πολεοδόμησης).
Παράλληλα, επιδιώκεται επιχορήγηση μέρους της επένδυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων,  συμμετείχε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) Πάνος Λώλος ο οποίος ανέφερε ότι στα Οινόφυτα είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν επιχειρήσεις που αντιστοιχούν στο 1/3 του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. «Προσβλέπουμε πλέον στην εξέτασή του από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και στη συμπλήρωσή του, όπου χρειάζεται, από την πλευρά της ΕΑΝΕΠ, με στόχο η ΚΥΑ Έγκρισης Ανάπτυξης του Πάρκου να έχει εκδοθεί μέχρι το τέλος του 2022. Στη συνέχεια θα προχωρήσει η οργάνωση της περιοχής», σημείωσε ο κ. Λώλος προσθέτοντας ακόμα πως «το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων είναι το πρώτο Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης (ΕΠΕ) στην Ελλάδα που θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3982/2011 και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες Άτυπες Βιομηχανικές Συγκεντρώσεις (ΑΒΣ) ανά την Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση του έργου δημιουργούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την περαιτέρω βιώσιμη βιομηχανική ανάπτυξη στην περιοχή και οι επιχειρήσεις θα επωφελούνται από πολύ καλύτερους όρους δόμησης, απλούστερες διαδικασίες για την εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας τους, καθώς επίσης θα μπορούν –
υπό προϋποθέσεις – να μεταπίπτουν στην χαμηλότερη κατηγορία περιβαλλοντικής κατάταξης, όπως προβλέπεται για τα Επιχειρηματικά Πάρκα»

 

 

Ελέγξτε επίσης

Νέα Διευθυντικά στελέχη στη Sunlight Group

Στην τοποθέτηση νέων διευθυντικών στελεχών καθώς και τη δημιουργία γενικών διευθύνσεων προχώρησε η Sunlight Group. …