Σημαντικές ειδήσεις
Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας

Στα όρια τους οι επιχειρήσεις λόγω ανατιμήσεων

Η δοκιμασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις εκρηκτικές αυξήσεις στο κόστος ενέργειας απασχόλησε την ημερίδα της Ένωσης Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Πειραιά (ΕΝΚΑΣ). Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας μίλησε στην ημερίδα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η ενεργειακή κρίση που εντείνεται από τον αποτρόπαιο πόλεμο στην Ουκρανία φέρνει στα όρια τους,  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά  στις συνεχείς ανατιμήσεις που καταγράφονται στις πρώτες ύλες των δομικών κατασκευών αλουμινίου -σιδήρου. «Οι βιοτέχνες και επαγγελματίες του κλάδου, βιώνουν μία κατάσταση συνεχών ανατιμήσεων, στις πρώτες ύλες και τα παρελκόμενα υλικά . Το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές της ενέργειας και η εξέλιξη της πανδημίας θα επιμείνουν και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον της αγοράς, σημείωσε ενδεικτικά.

«Είναι δεδομένο», επεσήμανε,  «ότι ο κλάδος δεν μπορεί να απορροφήσει επί πλέον αυξήσεις και αυτές καταλήγουν στο τελικό προϊόν. Αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα ακόμη και με τα συμφωνημένα έργα».

Την ανάγκη αγαστής συνεργασίας  ενότητας και στοχευμένων ενεργειών προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος τόνισε ο κύριος Παπαμανώλης -Ντόζας. «Η  συνεισφορά του Κλάδου στην εξοικονόμηση ενέργειας,  θα συμβάλλει σημαντικά και οι προοπτικές  δεν πρέπει να χαθούν. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη και να προχωρήσουμε με ενότητα και συνεργασία».

 

Ελέγξτε επίσης

Νέα Διευθυντικά στελέχη στη Sunlight Group

Στην τοποθέτηση νέων διευθυντικών στελεχών καθώς και τη δημιουργία γενικών διευθύνσεων προχώρησε η Sunlight Group. …