;
;

Η 2η διεθνής έκθεση «Verde.tec» δείχνει το δρόμο προς την «κυκλική οικονομία»

Από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου οι επιχειρήσεις, οι φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αναζητήσουν τους τρόπους και τις διαδικασίες για την προώθηση της «πράσινης οικονομίας»

Οι βέλτιστες πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Συστήματα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο σχεδιασμός ενός βιοκλιματικού δωματίου, το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ? οίκον» και ο νέος Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων αποτελούν μερικά από τα βασικά θέματα που αναδεικνύει η 2η διεθνής έκθεση “Verde.tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι εκθέτες, αναμένονται ακόμα περισσότεροι επισκέπτες ενώ το ενδιαφέρον της αγοράς κορυφώνεται από τη θεματολογία του “Verde.tec Forum” αλλά και την απονομή των περιβαλλοντικών βραβείων “Greek Green Awards 2018”.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Στασινός, εκπρόσωποι των κομμάτων αλλά και των φορέων του κλάδου θα απονείμουν βραβεία στους δήμους που παρουσίασαν κατά το 2017 έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες με περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας.


Στο πρόγραμμα του “Verde.tec Forum” συμμετέχουν τουλάχιστον 67 ομιλητές από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις επιχειρήσεις και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αναλύοντας διαφορετικές πτυχές θεμάτων που απαντούν στο ερώτημα πώς από τα περιβαλλοντικά προβλήματα θα περάσουμε στην κυκλική οικονομία. Οι εργασίες αυτής της συνεδριακής εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου.

Μία ακόμα σημαντική εκδήλωση έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 3 Μαρτίου από το ΤΕΕ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη συμβολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Την ίδια ημέρα, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ) θα παρουσιάσει τις θέσεις του σχετικά με την κυκλική οικονομία, το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων και τα δευτερογενή καύσιμα.

Παράλληλα, τo Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) συνδιοργανώνουν εκδήλωση με προγραμματισμένες κατ? ιδίαν «Επιχειρηματικές Συναντήσεις (b2b event) μεταξύ φορέων που δραστηριοποιούνται στον αναδυόμενο τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας». Το απόγευμα, το “Supply Chain Institute” προετοιμάζει εσπερίδα κύρους με θέμα το πράσινο επιχειρείν, τα green και τα reverse logistics, με την επιστημονική υποστήριξη της “Planning”.

Στο πρόγραμμα της Κυριακής 4 Μαρτίου το “Ecocity” θα ενημερώσει για τις νέες τεχνικές αξιοποίησης της γεωθερμίας στο αστικό περιβάλλον ενώ στη συνέχεια, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου τους φιναλίστ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον και στα Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον και μεταξύ των άλλων θα γίνει η πρώτη ανακοίνωση και παρουσίαση του Διαγωνισμού Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών του ΕΜΠ, GreenTech Challenge για θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Πράσινων Πόλεων και Πράσινων Προϊόντων. Το πρόγραμμα του “Verde.tec” θα κλείσει με την ειδική εκδήλωση από το “MyOTA.gr” σχετικά με τις «πράσινες προμήθειες στους Δήμους».

Συνεχής ενημέρωση

Για πρώτη φορά, οι ειδήσεις και οι εξελίξεις του συνεδριακού μέρους θα καλύπτονται με συνεχείς αναρτήσεις στα social media, στην ιστοσελίδα της διεθνούς έκθεσης “Verde.tec” και από το κορυφαίο περιοδικό “Ecotec” .

Συμμετέχουν εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:


Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & Εξοικονόμηση ενέργειας.


Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Κατασκευές και επισκευές κτηρίων.


Ανακύκλωση προϊόντων και υλικών.


«Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός.


Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασμού.

Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.


Τη διοργάνωση στηρίζουν οι χρυσοί χορηγοί «ΑΚΤΩΡ» και «ΗΛΕΚΤΩΡ», οι χορηγοί της έκθεσης “Aleo Solar GmbH” και “ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.Ε.”, οι θεματικοί χορηγοί «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.», “Axa Solar Energy”, ΕΣΔΑΚ και “VK Hellas Electric S.A.”.


Χορηγοί του συνεδριακού προγράμματος “Verde.Tec Forum” είναι οι εταιρείες «ΕΠΤΑ Α.Ε.» και το «ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ AE».


Η 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” απευθύνεται σε:

Δημάρχους, αντιδημάρχους, μέλη Συμβουλίων, Συμβούλους Ανάπτυξης ΠΕΔ, Στελέχη Περιφερειακής και Αυτοδιοίκησης Ανάπτυξης,


Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των ΟΤΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics.

Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.


Μηχανικοί κάθε ειδικότητας.


Αρχιτέκτονες.


Εργολήπτες.


Επενδυτές σε ΑΠΕ.


Μελετητές.


Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.


Ξένες αντιπροσωπείες.


Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:


«ECOTEC»


“Logistics & Management”


«Εργοταξιακά Θέματα»


“Car & Truck”.


«Μετάδοση Ισχύος»


«Ηλεκτρολόγος»


«Θερμοϋδραυλικός»


“MyOTA.gr”


“Airetos.gr”


“B2 Green”


“Mascus”


«Πράσινο Σπίτι και Κτήριο»

Ελέγξτε επίσης

ΓΣΕΒΕΕ: Στην κοπή της πίτας του ΟΕΒΕΝΗ ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας

Αυστηρή κριτική ως προς τα  μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της …