Κίμων Μαγκριώτης: «Πλεονέκτημα της εταιρείας είναι η σχέση ποιότητας-τιμής»

Η ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε. είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες, ειδικά στα προϊόντα μεταφοράς, μετάδοσης κίνησης και ανύψωσης φορτίου.

Στον τομέα της μεταφοράς και ανύψωσης φορτίου, η ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε. ειδικεύεται στις γερανογέφυρες και στα ανυψωτικά μηχανήματα πάσης φύσεως, ενώ στον τομέα της ενέργειας έχει μεγάλη εξειδίκευση στα συστήματα κίνησης των ηλιακών ηλιοστατών.

Ο κ. Κίμων Μαγκριώτης, διευθύνων σύμβουλος της ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε., μιλά στη «Μετάδοση Ισχύος» για την εταιρεία που έχει διαδρομή 56 χρόνων και είναι πλέον από τους αυτοδύναμους leader της αγοράς.

– Πότε ιδρύθηκε η ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε. και ποια είναι η διαδρομή της μέχρι σήμερα;

– Η ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1964, και ήταν μια τεχνική εταιρεία προσανατολισμένη στις αντιπροσωπίες σοβαρών οίκων, κυρίως των ΗΠΑ, με έμφαση στη βαριά βιομηχανία της εποχής, δηλαδή στη βιομηχανία τσιμέντου. Πέντε χρόνια ύστερα από έναρξη της λειτουργίας της, η εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται στον τομέα εξειδικευμένων βιομηχανικών προϊόντων, ενώ την περίοδο 1970 – 1980 ισχυροποίησε τη θέση της στην ελληνική αγορά, καθώς εμπλουτίστηκε σημαντικά το στοκ στον τομέα αυτό. Με την πάροδο του χρόνου άρχισε τη αποθήκευση βιομηχανικών υλικών – εξαρτημάτων για την άμεση αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών της ελληνικής βαριάς βιομηχανίας. Η συνεχής αποθήκευση και ο εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων που είχε ως στοκ οδήγησαν στην ανάγκη για ιδιόκτητες αποθήκες σε Αθήνα και στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, επιπλέον της αρχικής αποθήκης που είχε στον Πειραιά, και βεβαίως σε σημαντικές επενδύσεις σε αγορά κτιριακών χώρων και εγκαταστάσεων, ενώ διατέθηκαν και αρκετά κεφάλαια κίνησης.

– Εάν βλέπαμε δύο φωτογραφίες της ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε., μία από το 1964 και μία σημερινή, ποιες θα ήταν οι διαφορές;

– Η σύγκριση της μορφής που είχε η εταιρεία κατά το έτος ίδρυσής της, το 1964, με τη μορφή που έχει σήμερα, το 2020, είναι αδύνατη. Κι αυτό διότι από μια μικρή εταιρεία αντιπροσωπιών που ήταν όταν ξεκίνησε, η ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ σημείωσε τεράστια εξέλιξη. Σήμερα είναι από τους λίγους αυτοδύναμους leader της αγοράς, καθ’ όλα σεβαστός για την αξιοπιστία και ποιότητα των προϊόντων που στοκάρει, και εμπορεύεται με τιμές πολύ φιλικές για τους αγοραστές.

Το 1992 η ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε. απέκτησε τη νέα έδρα της στην περιοχή του Βοτανικού, όπου έως και σήμερα στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της, ενώ υπάρχουν και μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι. Το 2004 δημιουργήθηκε το υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης σε νέο ιδιόκτητο βιομηχανικό χώρο, στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

Σήμερα η εταιρεία έχει τρεις μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 3.500 τ.μ., για καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της.

– Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται η εταιρεία;

– Σήμερα πλέον η εταιρεία δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού: στη βαριά και κάθε είδους βιομηχανία, σε μεταλλεία, λατομεία και ναυπηγεία, σε κέντρα διανομής εμπορευμάτων, στη βιομηχανία τροφίμων και στην πράσινη ανάπτυξη, όπως είναι η ενεργειακή αναβάθμιση εργοστασίων και ο εξοπλισμός ηλιακών ιχνηλατών (solartracker).

Στον τομέα της μεταφοράς και ανύψωσης φορτίου η ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε. ειδικεύεται στις γερανογέφυρες και στα ανυψωτικά μηχανήματα πάσης φύσεως, όπως είναι ηλεκτρικά βαρούλκα συρματόσχοινου και αλυσίδας, παλάγκα, χειροκίνητα και ηλεκτρικά, ροηφόρος γραμμή, πεπλατυσμένα καλώδια, γραμμή Ω, παλετοφόρα και κλαρκ.

Στα είδη μετάδοσης κίνησης διαθέτει ένα τεράστιο στοκ από μοτέρ, ηλεκτροκινητήρες, μειωτήρες, ηλεκτρομειωτήρες, κόπλερ, inverter, ρουλεμάν, έδρανα, αλυσίδες κινήσεως, μεταφορικές αλυσίδες, ερπύστριες, γρανάζια, κρεμαριέρες, αλυσοτροχούς, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό κ.ά.

Τέλος, στον τομέα της ενέργειας έχει μεγάλη εξειδίκευση στα συστήματα κίνησης των ηλιακών ιχνηλατών (solar tracker) μονοαξονικών ή δυαξονικών ιχνηλατών, όπως είναι slew drive, ηλεκτρικά έμβολα, AC & DC ηλεκτρομειωτήρες και solar inverter.

– Ποια είναι η πολιτική της εταιρείας και ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

– Πλεονέκτημα στην εταιρεία μας είναι η σχέση ποιότητας – τιμής, καθώς και η συνεχής και άμεση εξυπηρέτηση των εκατοντάδων πελατών μας. Στρατηγική επιλογή της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια είναι να μη μείνει στάσιμη στα προϊόντα που την έχουν κάνει γνωστή στην αγορά, αλλά να διευρύνει διαρκώς την γκάμα της, κυρίως στον ηλεκτρομηχανολογικό τομέα.

Ανταποκρινόμαστε ταχύτατα στις απαιτήσεις των πελατών μας, κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που μας εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες βιομηχανίες όλων των κλάδων, αλλά και οι κατασκευαστές μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Διαθέτουμε διευρυμένο πελατολόγιο από όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, ανάμεσα στο οποίο συγκαταλέγονται και κατασκευαστές μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του απαιτητικού αυτού πελατολογίου η εταιρεία έχει δημιουργήσει ξεχωριστό τμήμα, που ειδικεύεται στην εύρεση τεχνικών λύσεων για μεγάλες επενδύσεις στη βαριά βιομηχανία. Η υλοποίηση πολλών έργων-προτάσεων του τμήματος έχει ενισχύσει τη αξιοπιστία της εταιρείας και έχει συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων.

– Θα μπορούσατε να μας πείτε για τις συνεργασίες σας με μεγάλους οίκους του εξωτερικού που αντιπροσωπεύουν τη βαριά βιομηχανία;

– Η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις επιτυχημένες συνεργασίες μας με κορυφαίους και διεθνώς αναγνωρισμένους κατασκευαστές ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, όπως είναι οι εταιρείες WEG, NORD, NTNSNR, ABUS κ.ά.

– Πόσο σημαντική είναι για εσάς η εκπαίδευση του προσωπικού σας;

– Εκτός των επενδύσεων σε κτιριακούς χώρους, η εταιρεία μας δίνει μεγάλη βαρύτητα στη συνεχή εκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού με σεμινάρια και εκθέσεις, καθώς και στην αναμόρφωση των λογιστικών προτύπων και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Η ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε. απασχολεί προσωπικό 30 ατόμων και συνεχίζει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, είτε με την πρόσληψη νέων ικανών στελεχών είτε με την επιμόρφωση των υπαρχόντων.

Σημαντικά επενδύει η ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε. και στην εξυπηρέτηση των πελατών της μετά την πώληση, στο after sales service. Έμπειρα στελέχη μας με μεγάλη εξειδίκευση βρίσκονται κοντά στον πελάτη για να δώσουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος.

– Πώς αντιμετωπίσατε την περίοδο της κρίσης και την πρόσφατη πανδημία Covid-19;

– Κι εμείς αισθανθήκαμε τη δυσάρεστη επίδραση της πανδημίας στην ανοδική επιτυχημένη πορεία μας, καθώς είχαμε μια ελεγχόμενη πρόσκαιρη κάμψη, κυρίως μέσω των συνεργατών μας, εγχώριων και διεθνών προμηθευτών μας. Αλλά αντιμετωπίζουμε το μέλλον με λελογισμένη αισιοδοξία και προχωράμε με μακροπρόθεσμο στόχο να καταστεί η ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε. ισχυρός παίκτης στην ευρύτερη αγορά των Βαλκανίων.

– Ποιο είναι το όραμά σας για την ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε. και τι να περιμένουμε από αυτήν τα επόμενα χρόνια; Ποια είναι τα άμεσα και ποια τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας;

– Επιθυμία μας –και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να εργαζόμαστε– είναι να εξακολουθεί η εταιρεία να παρέχει στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες που να καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις τους.

Στόχος μας είναι να παραμείνουμε πρωτοπόροι στους τομείς όπου δραστηριοποιούμαστε, με υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας των προϊόντων μας, διατηρώντας έτσι την προτίμηση που έχουν σε εμάς οι πελάτες μας.

– Ποιο είναι το μότο της εταιρείας;

– Το διαχρονικό μότο της εταιρείας μας είναι: «εξυπηρέτηση – ποιότητα – αξιοπιστία».

Κατασκευαστικοί οίκοι και προϊόντα

Επιγραμματικά η ΜΑΓΚΡΙΝΟΞ Α.Ε. διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων, και μερικά απ’ αυτά είναι:

 • Τριφασικοί κινητήρες χαμηλής και μέσης τάσης, του οίκου WEG.
 •  Αντιεκρηκτικού τύπου τριφασικοί κινητήρες χαμηλής και μέσης τάσης, του οίκου WEG.
 • Πίνακες χαμηλής και υψηλής τάσης, του οίκου WEG.
 • Ηλεκτρολογικό υλικό του οίκου WEG.
 • Drives inverters (ρυθμιστές στροφών) & soft starters (ομαλοί εκκινητές), των οίκων Enettronica Santerno, WEG, Nord.
 • Μειωτήρες και ηλεκτρομειωτήρες του οίκου Nord.
 • Παλμογεννήτριες και συστήματα μέτρησης του οίκου Wachenodorff.
 • Συμπιεστές αέρα άνευ ελαίου και φυσητήρες, του οίκου Aerzen.
 • Κόπλερ των οίκων Flender & Rexnord, καθώς και FALK (ελατηριωτά).
 • Ρουλεμάν και έδρανα των οίκων NTN και SNR.
 • Περιστροφικούς μειωτήρες (Slew Drive), του οίκου Kinematics.
 • Αλυσίδες κίνησης, ερπύστριες και γρανάζια, των οίκων Rexnord, Iwis-Flexon, Tsubaki.
 • Βαρούλκα αλυσίδας (χειρός και ηλεκτρικά) και συρματόσχοινου, του οίκου Kito / Abus, καθώς και τα παρελκόμενα υλικά τους (ροηφόροι, πλακέ καλώδια, γραμμή Ω κλπ.) του οίκου Akapp.
 • Tαινιοζυγοί, ανιχνευτές μετάλλων, συστήματα μέτρησης πάχους υλικού (με laser, Beta-rays, Gamma-rays, X-rays), του οίκου Thermo Fisher Scientific.
 • Παλετοφόρα και stacker (ηλεκτρικά και χειροκίνητα), του οίκου Ningbo Staxx.

Ελέγξτε επίσης

Νικόλαος Κουμαρόπουλος : «Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι το γρήγορο και άψογο service»

Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, η εταιρεία Αίολος δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο της προμήθειας …

Τα Περιοδικά μας