Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε επιτυχία π...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το ΒΕΠ η ενημερωτική εκδήλωση για τη Δράση «Έξυπνη μεταποίηση»

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, η ενημερωτική εκδήλωση : «Έξυπνη Μεταποίηση και δράσεις χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0».

Στην εκδήλωση, μίλησαν, η Γ.Γ. Βιομηχανίας κα Θωμαΐς Ευτυχίδου, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, η κ. Κατερίνα Οικονόμου, συντονίστρια Task Force έργων RRF Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
Στις ομιλίες τους παρουσίασαν τη δομή του προγράμματος χρηματοδότησης, καθώς και «τεχνικά» θέματα που αφορούν στη σχετική πρόσκληση υποβολής προτάσεων.

Στην εκδήλωση του Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Πειραιά η Γ.Γ. Βιομηχανίας κα Θωμαΐς Ευτυχίδου επισήμανε :

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε, σήμερα, εδώ στον Πειραιά,  στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, που εκπροσωπεί τους βιοτέχνες, τη δημοσίευση της πρόσκλησης για τη  Δράση «Έξυπνη Μεταποίηση» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», και  απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του βιομηχανικού οικοσυστήματος.  Η συνεργασία των τριών φορέων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  εγγυάται  τόσο την απρόσκοπτη υλοποίηση της δράσης όσο και την ποιότητά της ως προς τα αποτελέσματά της, δεδομένης της υψηλής κατάρτισης και εμπειρίας των στελεχών κάθε φορέα. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τη βιομηχανική μετάβαση μέσω της ψηφιοποίησης των επιχειρησιακών και παραγωγικών λειτουργιών, καθώς και των ψηφιακών υποδομών, για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, καθώς και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ελληνικής βιομηχανίας. Είμαστε στην διάθεση όλων των φορέων και των επιχειρήσεων, ώστε να τους υποστηρίξουμε στην προσπάθεια να μετασχηματίσουν και να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους».

 

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας ανέφερε:

«Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος συμβάλλει μέσω της συμμετοχής του στο πρόγραμμα: «Έξυπνη Μεταποίηση και δράσεις χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, που στόχο έχει την ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του ελληνικού βιομηχανικού οικοσυστήματος, μέσω της αξιολόγησης των προτάσεων, του ελέγχου πιστοποίησης των έργων και της όλης υποστήριξης στην εν λόγω δράση»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ