Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜίχος Α.Ε.: Π...

Μίχος Α.Ε.: Παροχή ολοκληρωμένων τεχνικών λύσεων «με το κλειδί στο χέρι»

Η «Μίχος Α.Ε.» αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή, εγκατάσταση και συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τη βιομηχανία και τα έργα περιβάλλοντος, σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο.

Την ίδρυσε το 1991 ο δρ. Άγις Μίχος, μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ, και μέχρι σήμερα, η εταιρεία εξακολουθεί να ανεβάζει τον πήχη στον τομέα της εξειδίκευσής της, παρέχοντας ολοκληρωμένες τεχνικές λύσεις υψηλού επιπέδου. Χάρη στη διορατικότητα και την επιμονή του ιδρυτή της, αλλά και στη σκληρή δουλειά ολόκληρης της ομάδας της, η «Μίχος Α.Ε.», εξελισσόμενη όλα αυτά τα χρόνια «σαν μια οικογένεια», καταφέρνει να διασχίσει το δύσκολο μονοπάτι της οικονομικής κρίσης χωρίς συμβιβασμούς ως προς την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει.

Η εταιρεία έχει σημειώσει μέχρι σήμερα πολλά επιτεύγματα και διαθέτει:

  • Πάνω από 2.000 τ.μ. χώρους συνεργείου.
  • 3 κέντρα service σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σόφια.
  • 15 εταιρικά οχήματα.
  • 20 άτομα προσωπικό.
  • Εξελιγμένη βάση δεδομένων λογισμικού SAP (CRM/ERP) μέσω cloud database.
  • Πιστοποιημένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας βάσει ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και OHSAS 18001:2007.

Προσωπικό – εξειδίκευση

Η ομάδα της εταιρείας απαρτίζεται από έμπειρους μηχανικούς πωλήσεων (συνεργάτες που με την επιστημονική τους κατάρτιση, τη γνώση και την εμπειρία τους θα καθοδηγήσουν τον πελάτη στην επιλογή του κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού), αλλά και από τεχνικούς, που διασφαλίζουν τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας, προκειμένου ο πελάτης να μπορεί να επικεντρώνεται απροβλημάτιστα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Εξειδικεύεται στον εξοπλισμό παραγωγής και διανομής πεπιεσμένου αέρα, στις εφαρμογές συστημάτων κενού και γραμμών αερομεταφοράς χύδην υλικών, αλλά και στην προμήθεια συστημάτων δοσομέτρησης άντλησης και φίλτρανσης υγρών.

Προϊόντα – πελάτες – σχεδιασμός

Στο χαρτοφυλάκιο της «Μίχος Α.Ε.» ανήκουν μερικοί από τους κορυφαίους διεθνώς κατασκευαστές προϊόντων όπως είναι αεροσυμπιεστές, φυσητήρες, αντλίες κενού, αντλίες υγρών και παχύρευστων, φίλτρα υγρών και συστήματα απολύμανσης UV για τη βιομηχανία. Με τις κύριες γραμμές των προϊόντων της να υπηρετούν και έργα επεξεργασίας νερού, αστικών λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων, παρέχει λύσεις για την προεπεξεργασία, τον αερισμό, την τελική επεξεργασία των υγρών αποβλήτων, την εξυγίανση της παραγόμενης λάσπης και τη διαχείριση του βιοαερίου.

Στις αποθήκες της διαθέτει σε παρακαταθήκη περισσότερους από 1.000 κωδικούς ανταλλακτικών και στόλο μηχανημάτων (αεροσυμπιεστές, φυσητήρες κ.ο.κ.), για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της. Για κάθε μηχάνημα που συντηρεί, διαθέτει πλήρες ιστορικό του σειριακού αριθμού στη βάση δεδομένων. Η γνώση αυτή, σε συνδυασμό με τα ειδικά εργαλεία που έχει κατασκευάσει αποκλειστικά για χρήση του εξουσιοδοτημένου συνεργείου της, εγγυάται την ταχύτατη και αξιόπιστη αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του εξοπλισμού ακόμη και στις πιο «επίμονες» βλάβες.

Στα 30 έτη της πορείας της, όπως δηλώνει η «Μίχος Α.Ε.», έχει υλοποιήσει περισσότερα από 2.500 περιβαλλοντικά έργα προστασίας περιβάλλοντος και ενέργειας και 1.000 σταθερές συνεργασίες με βιομηχανίες κάθε κλίμακας.

Κι αυτό διότι θέτει ως πρώτη προτεραιότητα και στόχο να παρέχει στους πελάτες της ευελιξία, προσιτό κόστος και ποιότητα εξοπλισμού και υπηρεσιών που εγγυώνται τη μέγιστη απόδοση της επιχείρησής τους. Σχεδιάζει και υλοποιεί με τους συνεργάτες της βήμα – βήμα την εταιρική της ανάπτυξη, γιατί θέλει να παραμείνει στην κορυφή για τουλάχιστον 30 χρόνια ακόμα, διατηρώντας πάντα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει.

Η δέσμευση της εταιρείας απέναντι στους πελάτες της είναι να αποτελεί το συνεργάτη που τα δύσκολα τα κάνει εύκολα.

Αυτό για την εταιρεία «Μίχος Α.Ε.» σημαίνει «Performance made easy».

Διαχείριση ποιότητας

Χάρη στην πολυετή ενασχόληση με αεροσυμπιεστές, δίκτυα πεπιεσμένου αέρα και φυσητήρες ποικίλης ενεργειακής απόδοσης, αλλά και χάρη στη βαθιά γνώση σε θέματα λειτουργίας και απόδοσης διαχυτών μεμβράνης αερισμού, οι άνθρωποι της «Μίχος Α.Ε.» είναι σε θέση να συμβουλεύσουν και να προτείνουν συγκεκριμένους τρόπους για τη δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους μιας βιομηχανικής εγκατάστασης και για τη διατήρηση της απόδοσης του συμπιεστή ή του συστήματος αερισμού σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Η «Μίχος Α.Ε.» εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ISO και OHSAS και τηρεί εξελιγμένη βάση δεδομένων μέσω λογισμικού CRM/ERP για τις αδειοδοτημένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις service περίπου 2.000 τ.μ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο εξουσιοδοτημένων κινητών συνεργείων, για την εξασφάλιση του άμεσου χρόνου απόκρισης σε τυχόν βλάβες.

Ο στόλος των οχημάτων της «Μίχος Α.Ε.» είναι εξοπλισμένος με συστήματα εντοπισμού GPS, ώστε ο τεχνικός να φτάνει εγκαίρως και ο πελάτης να αισθάνεται ασφάλεια.

Για τον εξοπλισμό που παρέχει και εγκαθιστά, προσφέρει συνεχή τεχνική υποστήριξη (24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες της εβδομάδας), πανελλαδική κάλυψη και συμβόλαια συντήρησης, ώστε να μπορούν οι πελάτες της να αφοσιωθούν στο έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ