dav

Νικόλαος Κουμαρόπουλος : «Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι το γρήγορο και άψογο service»

Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, η εταιρεία Αίολος δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο της προμήθειας και τεχνικής υποστήριξης μηχανολογικού εξοπλισμού στη βιομηχανία και συγκεκριμένα στον τομέα των συστημάτων πεπιεσμένου αέρα.

Ο κ. Νικόλαος Κουμαρόπουλος, γενικός διευθυντής και ένας από τους δύο ιδρυτές της εταιρείας «Αίολος», συστήνει στο περιοδικό «Μετάδοση Ισχύος» την εταιρεία και μιλά για τα επόμενα σχέδια της επιχείρησης.

– Πώς ξεκίνησε η εταιρεία και ποιοι θα λέγατε ότι ήταν οι κυριότεροι σταθμοί στη μέχρι τώρα πορεία της;

– H εταιρεία μας ξεκίνησε το 1978 στη Θεσσαλονίκη από δύο φίλους, εμένα και τον κ. Γεώργιο Λαζαρίδη. Κύριοι σταθμοί στη μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας θα σας έλεγα ότι είναι η επέκτασή μας στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια.

– Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρείας σας; Σε ποιες αρχές βασίζεται;

– Η εταιρεία βασίζεται στην άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη μέσα από το service του μηχανήματος. Η άψογη εξυπηρέτηση έχει ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση των πελατών, οι οποίοι προβαίνουν και σε αγορά καινούργιου μηχανήματος.

– Ποιους οίκους αντιπροσωπεύετε στην Ελλάδα και με ποια κριτήρια τους επιλέγετε;

– Αντιπροσωπεύουμε αρκετούς οίκους στη χώρα μας, όπως είναι για παράδειγμα οι οίκοι Boge, M.T.A , SICC, GHH-Rand, Omega Air και άλλοι. Και πρώτο μας κριτήριο για καθεμία από τις επιλογές μας είναι η ποιότητα.

– Διαθέτετε αυτή τη στιγμή 5 πρότυπες μονάδες εξυπηρέτησης στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Ποιος είναι ο απολογισμός από τη λειτουργία τους μέχρι και σήμερα;

– Είμαστε ικανοποιημένοι από τη λειτουργία των μονάδων αυτών, γιατί μπορούμε να παρέχουμε άμεση εξυπηρέτηση στους πελάτες μας· και έτσι θα συνεχίσουμε.

– Υπάρχουν σκέψεις για επέκταση και σε άλλες αγορές;

– Σκέψεις πάντα υπάρχουν για επέκταση, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την οικονομική κατάσταση και το γενικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον.

– Γιατί κάποιος υποψήφιος πελάτης να επιλέξει την εταιρεία σας; Ποια είναι τα συγκριτικά σας πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

– Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι το γρήγορο και άψογο service, παράλληλα με τη συνεχή παρακαταθήκη ανταλλακτικών. Και επιδίωξή μας είναι να επεμβαίνουμε άμεσα, ώστε να λύνουμε το κάθε πρόβλημα.

– Ποια θα λέγατε ότι είναι τα σημαντικότερα λάθη που γίνονται κατά την επιλογή συστημάτων πεπιεσμένου αέρα; Τι θα πρέπει να προσέχουν οι ενδιαφερόμενοι;

– Το σημαντικότερο λάθος που γίνεται κατά την αγορά τέτοιων συστημάτων είναι η επιλογή του φθηνότερου προϊόντος. Πιστεύω ότι θα πρέπει πρώτα να λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα και μετά το κόστος· πάντα βέβαια μέσα σε λογικά πλαίσια.

– Τι νέο υπάρχει σήμερα στον τομέα των συστημάτων πεπιεσμένου αέρα; Πού εστιάζουν οι έρευνες και ποια θα λέγατε ότι είναι η εξέλιξή τους στο μέλλον;– Συνεχώς κατασκευάζονται νέα και εξελιγμένα μοντέλα αεροσυμπιεστών, τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες της βιομηχανίας και όπου υπάρχει ζήτηση για πεπιεσμένο αέρα.

– Έχει επηρεάσει την εταιρεία σας η πανδημία; Εάν ναι, πώς το αντιμετωπίζετε;

– Η πανδημία έχει επηρεάσει την εταιρεία μας, όπως και όλο τον επιχειρηματικό κόσμο. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας, τηρώντας όλα τα μέτρα, κάνοντας προσφορές και… αρκετή υπομονή.

– Ποια είναι τα σχέδιά σας για το επόμενο διάστημα και πού θα εστιάσετε;

– Γενικότερα ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας αλλά και για όλο τον κόσμο, και θέλουμε να βγούμε γρήγορα από την πανδημία. Για την εταιρεία μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, ώστε να είναι ικανοποιημένοι οι πελάτες μας, ενώ θα επενδύουμε συνεχώς στη νέα τεχνολογία.

 

Ελέγξτε επίσης

Ευέλικτα συστήματα παραγωγής (μέρος β΄)

Στις σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες τα ευέλικτα συστήματα παραγωγής (Flexible Manufacturing System [FMS]) έχουν κυριαρχικό ρόλο …