Προβατάς Αντώνης: «Η αγορά βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης»

0
193

Η εταιρεία «Provatas Engineering» διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στα συστήματα μετάδοσης κίνησης, και ο γενικός διευθυντής κ. Προβατάς Αντώνης μιλάει στο περιοδικό «Μετάδοση Ισχύος» για την πορεία της, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ξεχωρίζει, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του σχετικά με το παρόν και το μέλλον του βιομηχανικού κλάδου.

Μια από τις εταιρείες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά των συστημάτων μετάδοσης κίνησης είναι η «Provatas Engineering», και στην συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Προβατάς Αντώνης αναλύει το πώς έχει καταφέρει η εταιρεία να εδραιωθεί στην αγορά. Αναφέρεται στους οίκους με τους οποίους συνεργάζεται, ενώ παραθέτει και τους μελλοντικούς στόχους της «Provatas Engineering».

– Κύριε Προβατά, η εταιρεία σας διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στην εγχώρια αγορά. Ποια στοιχεία θεωρείτε ότι καθόρισαν την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας σας;

– Το βασικότερο στοιχείο είναι η καθημερινή επαφή –για πάνω από 40 χρόνια– με τα προβλήματα των πελατών μας, σχετικά με τα συστήματα μετάδοσης κίνησης, καθώς επίσης η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων με τεχνικές εξατομικευμένες λύσεις. Άλλα στοιχεία είναι επίσης η επιλογή εξειδικευμένου προσωπικού και η συσσωρευμένη μακροχρόνια εμπειρία, που σε συνδυασμό με τη γνώση έκανε την εταιρεία μας να ξεχωρίσει στον κλάδο της βιομηχανίας.

– Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τα συστήματα μετάδοσης κίνησης; Τι ήταν αυτό που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εσάς ώστε να ασχοληθείτε με τον συγκεκριμένο τομέα;

– Η ενασχόλησή μου με τη μετάδοση κίνησης οφείλεται στη βαθιά αγάπη μου για τη μηχανολογία, για την οποία ακολούθησα ανάλογες σπουδές στην Αγγλία. Βασικό ρόλο έπαιξε επίσης η στενή μου σχέση με τον ιδρυτή της εταιρείας και πατέρα μου Δημήτρη Προβατά, κατά τη διάρκεια των νεανικών μου χρόνων έως και σήμερα.

– Η Provatas Engineering διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων στα συστήματα μετάδοσης κίνησης, και όχι μόνο. Ποιες είναι οι κατηγορίες των προϊόντων σας και ποια έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση;

– Όπως πολύ σωστά αναφέρετε, στην γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνεται οτιδήποτε έχει σχέση με τη μετάδοση κίνησης, όπως είναι γρανάζια, κόπλερ, σταυροί, μειωτήρες στροφών κ.ά. Ωστόσο, το κυρίαρχο είδος της γκάμας μας είναι οι κάθε τύπου και μεγέθους αλυσίδες για τη μετάδοση κίνησης, καθώς και για τη μεταφορά και διακίνηση εμπορευμάτων.

Μία από τις πιο πρόσφατες σχετικά προσθήκες σχετίζεται με τους ηλεκτρονικούς αισθητήρες διαφόρων τύπων που χρησιμοποιούνται σε μεταφορείς, σιλό, αναβατόρια κλπ.

– Ποια πιστεύετε ότι είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων σας;

– Το βασικό κριτήριο με το οποίο μας επιλέγουν οι πελάτες μας είναι η σταθερά υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, τα οποία προέρχονται κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, όπως από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία, ενώ συνεργαζόμαστε και με οίκους από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σημαντική φυσικά είναι και η συνέπεια και ακρίβεια των προτάσεών μας, προτάσεων που προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες των πελατών μας χάρη στην υψηλή τεχνική κατάρτιση του προσωπικού μας.

– Από όσο γνωρίζω, εκπροσωπείτε αρκετούς οίκους του εξωτερικού, με τους περισσότερους να προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των συνεργατών σας;

– Η επιλογή των συνεργατών μας στο εξωτερικό γίνεται πάντα με γνώμονα τη διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να επιτύχουμε ανταγωνιστικότερες τιμές για τους πελάτες μας.

– Πολλές επιχειρήσεις προσπαθούν να αναπτύσσουν μακροχρόνιες σχέσεις με τους συνεργάτες τους, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης. Ακολουθεί τη συγκεκριμένη στρατηγική η εταιρεία σας;

– Εδώ και 40 χρόνια η εταιρεία μας έχει καταφέρει να χτίσει ένα όνομα σοβαρότητας και αξιοπιστίας με τους πελάτες μας. Μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει, οικοδομούμε πάνω στην εμπιστοσύνη που μας δείχνει ένα τεράστιο μέρος τόσο της ελληνικής βιομηχανίας όσο και της ναυτιλίας.

– Ποια είναι η προσέγγιση της εταιρείας σας όσον αφορά το «after sales service»;

– Σαν επιχείρησή μας έχουμε πάντα ως αρχή το λεγόμενο follow up, δηλαδή να επικοινωνούμε με τους πελάτες μας μετά την πώληση, να συζητούμε, αλλά και να διαχειριζόμαστε όλα τα τεχνικά θέματα που μπορεί να προκύψουν. Οι πελάτες μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα τους βοηθήσουμε να λύσουν τα προβλήματά τους με τις τεχνικές μας γνώσεις και τη μεγάλη εμπειρία μας.

– Τα τελευταία χρόνια ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας των πολλαπλών κρίσεων. Κατά την γνώμη σας, πώς βλέπετε το μέλλον του βιομηχανικού κλάδου και τι μηνύματα λαμβάνετε από τους συνεργάτες σας;

– Είναι αλήθεια ότι για πάνω από 10 χρόνια η ελληνική βιομηχανία βίωσε πρωτοφανείς δυσκολίες αλλά και αναπροσαρμογές, οι οποίες επαναπροσδιόρισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ελληνική αγορά.

Είμαστε αισιόδοξοι πως, δεδομένης της ανάκαμψης που παρατηρείται τα τελευταία έτη, η αγορά έχει τη δυναμική, με μικρά και σταθερά βήματα, να βγει δυνατότερη και με ισχυρότερα πλέον θεμέλια.

– Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και τι στόχους έχετε θέσει;

– Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την ίδια πολιτική με τη μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια, προς όφελος των πελατών μας, η οποία μέχρι σήμερα, εκ του αποτελέσματος, μας απέδειξε ότι εκτιμάται και αποδίδει καρπούς. Και πάντα έχουμε ως γνώμονα τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου συνεργασίας με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.