;
;

Το Elec.tec Forum αλλάζει τα συνεδριακά δεδομένα

Με διεθνείς συμμετοχές και πρόγραμμα που καλύπτει κάθε ενδιαφερόμενο το 2ο “Elec.tec Forum” έρχεται να δώσει ένα νέο στίγμα στην ενημέρωση των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των φοιτητών.


Έναν διαφορετικό συνεδριακό μαραθώνιο με πρωτοποριακή ατζέντα περιλαμβάνει το φετινό “Elec.tec Forum”, το οποίο αρχίζει νωρίς το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται με το κλείσιμο της έκθεσης, την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, παράλληλα με τη 2η διεθνή έκθεση “Elec.tec”.


Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κάνει «ποδαρικό» με μια εκδήλωση που θα συζητηθεί και δίνει το στίγμα λέγοντας ότι «Η Ελλάδα καινοτομεί».


Τουλάχιστον έντεκα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού της σχολής και φοιτητές της θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά, τα βασικά ερευνητικά προγράμματα που απασχολούν τους νέους επιστήμονες Ηλεκτρολόγους – Μηχανικούς.


Θα γνωρίσουν στους συνέδρους του “Elec.tec Forum” την Ελλάδα που καινοτομεί, μέσα από τα συμπεράσματα ερευνητικών διατριβών που προάγουν την επιστήμη και αποτελούν τη βάση για νέα έργα με διεθνή εμβέλεια.


Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, αυτή η προσπάθεια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου φιλοδοξεί να δώσει τον τόνο στο 2ο “Elec.tec Forum”.


Τη δραστηριότητα της σχολής θα δώσει ο κοσμήτορας του ΕΜΠ κ. Νεκτάριος Κοζύρης, ενώ οι διακεκριμένοι ομιλητές που θα τον πλαισιώσουν θα αναφερθούν στα ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στις έρευνες σχετικώς με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, την εξέλιξη διαδικασιών που επιβοηθούν τη βιομηχανική τεχνολογία επιτήρησης και διόρθωσης εσωτερικών τάσεων σε χάλυβες.


Οι ακαδημαϊκοί θα αναφερθούν στο πολύ σημαντικό θέμα των νέων τεχνολογιών στην κατασκευή και στη λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων, στα συστήματα ελέγχου ενέργειας αλλά και στα “smart cities”.

Συνέδριο ΠΟΣΕΗ

Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η), θα φιλοξενηθεί και φέτος στο “Elec.tec Forum” δίνοντας την ευκαιρία στους παριστάμενους να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τις τεχνολογίες αιχμής στο ηλεκτρολογικό υλικό, το φωτισμό και τα συστήματα ασφαλείας.


Μετά την επιτυχία της προηγούμενης διοργάνωσης, ειδική ομάδα εργασίας που ορίστηκε από την Π.Ο.Σ.Ε.Η. εκπόνησε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα με θεματικές ενότητες που δεν μπορεί παρά να τραβήξουν την προσοχή των ανθρώπων του κλάδου.


Εκπρόσωποι σωματείων, βιοτέχνες και επαγγελματίες από κάθε γωνιά της χώρας ενδιαφέρθηκαν και δήλωσαν εγκαίρως τη συμμετοχή τους.


Το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Ε.Η. θα ανοίξει με το μήνυμα του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρου Αγγουράκη, ο οποίος χαρακτήρισε σπουδαίο γεγονός το «πάντρεμα» της 2ης Διεθνής Έκθεσης Elec.tec με τον Επιστημονικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας.


Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων της Πολιτείας, φορέων και του μεγάλου χορηγού του Συνεδρίου, Atlas Group.

Οι εταιρικές εκδηλώσεις

Καινοτόμα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, πιστοποίηση καλωδίων, θέματα διαχείρισης φορτίων υψηλής τάσης και φωτομετρία θα αναλυθούν, μεταξύ άλλων, στις εταιρικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο τετραήμερο της έκθεσης.


Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου από την «Olympia Electronics» με την εκδήλωση για τα «Ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας: Ασύρματα δίκτυα – Κεντρικά συστήματα ελέγχου φωτισμού ασφαλείας – Διευθυνσιοδοτούμενη πυρανίχνευση».


Θα μιλήσουν ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Χαράλαμπος Μαρμάγγελος και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και υπεύθυνος του τμήματος τεχνικής υποστήριξης κ. Γρηγόρης Καπάτος.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου

Την επόμενη ημέρα, η εταιρεία «Sielight» θα παρουσιάσει προτάσεις και λύσεις για «Φωτισμό LED και συστήματα διαχείρισης από την OSRAM για το σύγχρονο κτίριο». Τη βασική εισήγηση θα κάνει η διευθύντρια Πωλήσεων της “Sielight” κ. Αλεξάνδρα Παπαντωνοπούλου, η οποία θα μιλήσει για τον φωτισμό LED και τους τρόπους για να γίνει η σωστή επιλογή.


Στη συνέχεια, o διευθυντής Έργων της “Sielight” κ. Ιωάννης Κοκορότσικος θα αναφερθεί στα ευέλικτα συστήματα διαχείρισης φωτισμού, διότι η απλή μετάβαση στο LED δεν είναι αρκετή!


Αμέσως μετά, η “Geyer Hellas” θα παρουσιάσει ειδική εκδήλωση σχετικά με τις «Τεχνολογίες αιχμής για το έξυπνο σπίτι». Αρχικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Geyer Hellas” Α.Ε. θα μιλήσει για την αγορά του έξυπνου σπιτιού σε αριθμούς ενώ στη συνέχεια, ο υπεύθυνος Τεχνολογίας της εταιρείας κ. Αναστάσιος Λάιος θα αναλύσει το σύστημα έξυπνου σπιτιού “GEYER DS”.


Για τα αποκαλούμενα “Smart Solutions”, δηλαδή τις έξυπνες εφαρμογές για κάθε Σπίτι θα μιλήσει ο προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος της “Geyer Hellas” Α.Ε. κ. Ιωάννης Φράγκος. Σε ανάλογο επίπεδο, το μείζον ζήτημα του “Smart Security” (δηλαδή των ασυρμάτων συστημάτων ασφαλείας) ο κ. Νεκτάριος Κλαδούχος, Τεχνικός Υπεύθυνος Συστημάτων Ασφαλείας, θα κάνει τη σχετική εισήγηση.


Η δεύτερη ειδική εκδήλωση «Ηλεκτρολογικά και Ελληνικά» θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού (Σ.Ε.Π.Η.Υ.).


Ο σύνδεσμος κάνει στη 2η διεθνή έκθεση “Elec.Tec” την πρώτη «επίσημη» παρουσία του με τη νέα επωνυμία και το νέο λογότυπό του, που σχεδιάστηκαν με στόχο τον εκσυγχρονισμό της επικοινωνιακής του εικόνας.


Στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης «Ηλεκτρολογικά και Ελληνικά» θα απονεμηθούν από τον Σύνδεσμο τιμητικές διακρίσεις σε Έλληνες παραγωγούς που προάγουν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα και θα παρουσιαστούν οι στόχοι των Ελλήνων παραγωγών για την ενίσχυση της παραγωγής και την εξωστρέφεια.


Μάλιστα, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο του Συνδέσμου και η κλήρωση 20 giftbox, με την οποία θα επισφραγιστεί η παρουσία του στην Elec.Tec.

Τα μέλη της Ένωσης Εργαστηρίων

Με δύο ξεχωριστές θα κορυφωθεί το 2o “Elec.tec Forum” τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, δίνοντας το στίγμα για την επόμενη διοργάνωση. Από τη μία έως τις τρεις και μισή μετά το μεσημέρι, η Ελληνική Ένωση Εργαστηρίων έρχεται να αναλύσει για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις πιστοποιήσεις.


Τον κύκλο των πέντε εισηγήσεων θα ανοίξει ο κ. Νισσήμ Μπενμαγιώρ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Εργαστηρίων, αναλύοντας το πλαίσιο για τις προϋποθέσεις εμπορίας των προϊόντων της μέσα από Πιστοποιήσεις και Ευρωπαϊκές Οδηγίες.


Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Νίκος Βλασσόπουλος θα εξηγήσει πώς γίνεται η εφαρμογή της Οδηγίας 2014/53/ΕΕ (ΠΔ 98/2017) σχετικά με τη διαθεσιμότητα ραδιοεξοπλισμού στην αγορά.

Ο κ. Αντώνης Πολίτης από τη «Λαμπόρ» θα αναλύσει τις προϋποθέσεις πιστοποίησης για την ηλεκτρική ασφάλεια: Εφαρμογή της Οδηγίας 2914/35/ΕΕ (ΚΥΑ 51157/ΔΤΒΝ 1129/2016).


Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Ποιότητας Ηλεκτρονικού Υλικού (ΕΛΚΕΠΗΥ) κ. Γιώργος Χαχλάκης θα μιλήσει για τις προϋποθέσεις πιστοποίησης σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα: Εφαρμογή της Οδηγίας 2014/30/ΕΕ (ΚΥΑ ΟΙΚ.37764/873/Φ342/2016), ενώ ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Υψηλών Τάσεων του Ε.Μ.Π. κ. Ιωάννης Γκόνος θα αναφερθεί στις δοκιμές που γίνονται στα διαπιστευμένα εργαστήρια.

Ομιλητές από τρεις χώρες

Και το συνεδριακό πρόγραμμα θα κλείσει με ένα άκρως ενδιαφέρον workshop στο οποίο θα συμμετέχουν ομιλητές από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία με την επιμέλεια της εταιρείας «Τεχνική Ανάπτυξη».


Το «Forum νέων τεχνολογιών» αρχίζει με τη σύντομη αναφορά στις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις που θα κάνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Δημητρίου.


Απαντήσεις στο ερώτημα τι είναι οι αρμονικές, τι επιπτώσεις έχουν στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση, τι θέματα προκαλεί κάθε αρμονική και ποιοι είναι οι τρόποι μέτρησης αρμονικών θα δώσει Περιφερειακός Διευθυντής Εξαγωγών κ. Τόμας Γκαβρόνσκυ.


Σχετικά με το σύστημα Συλλογής Αντικεραυνικής Προστασίας και τα Απομονωμένα (ΙSO) συστήματα συλλογής θα μιλήσει ο κ. Νικόλαος Βρόντζος, στέλεχος του τμήματος Σχεδιασμού και Συμβούλων της γερμανικής “J .Propster” GmbH.


Στη συνέχεια ο κ. Δημητρίου θα εξηγήσει τι συμβαίνει με την προστασία υπερτάσεων ασθενών ρευμάτων και ποιες είναι οι διαφορές από την προστασία υπερτάσεων για τα ισχυρά ρεύματα.


Ο διευθύνων σύμβουλος της “EPA” GmbH κ. Θόρστεν Πέμσελ θα εξηγήσει πώς και γιατί οι αρμονικές επηρεάζουν τη λειτουργία του Δ.Δ.Ε., πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανεπιθύμητη ενεργοποίηση του Δ.Δ.Ε. και πώς μπορούν να μειωθούν τα ρευμάτων διαρροής.


Τέλος, ο εμπορικός διευθυντής της γαλλικής “Softing IT Networks” κ. Φιλίπ Πατινότ θα αναλύσει στο ελληνικό τις διαφορές πιστοποίησης, ελέγχου και αξιολόγησης δικτύων».


Η εκδήλωση θα τελειώσει με την εισήγηση του κ. Δημητρίου για τον υπολογισμός στάθμης προστασίας συστήματος αντικεραυνικής προστασίας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 62305 – 2.


Θα υπογραμμίζει αν τα αποτελέσματα τεχνικώς παραδεκτά και τι διδάσκεται στα σεμινάρια του κορυφαίου παγκοσμίως κέντρου εκπαίδευσης VDE Academy στη Γερμανία.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν συνεχή ενημέρωση για το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της έκθεσης, καθώς και από την ιστοσελίδα του περιοδικού «Ηλεκτρολόγος».

Οι κατηγορίες

Στη διοργάνωση συμμετέχουν: Κατασκευαστές, αντιπρόσωποι και εισαγωγείς ηλεκτρολογικού, φωτιστικού, τηλεπικοινωνιακού και ηλεκτρονικού υλικού, συστημάτων αυτοματισμού, ασφαλείας και ελέγχου, λογισμικού και εργαλείων, καθώς και επιχειρήσεις παραγωγής, διανομής και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας.


Απευθύνεται σε: Εμπόρους ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού, ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, εργολήπτες και μηχανικούς, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, μελετητές, διακοσμητές και στελέχη δημοσίων οργανισμών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Θα προσκληθούν επίσης συνδικαλιστικοί φορείς (ομοσπονδίες και σωματεία των ενδιαφερόμενων κλάδων), εκπαιδευτικά ιδρύματα, πρεσβείες κ.ά.

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:

Hellas Electric S.A.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΘΕΣΗΣ:

ΕΑΤΟΝ


Atlas Security


ELS Electrosystemns


Stanley Black & Decker


EL.LI.COM


Olympia Electrics


LIDO


Nexans


Master Electronic – Electric

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΘΕΣΗΣ:

Artion Security Systems A.E.


Hellas Electric S.A.


AXA Solar Energy


Δ. Τυροβολάς Α.Ε.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:


«ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ»


«Εργοταξιακά Θέματα»


«Ecotec»


«Μετάδοση Ισχύος»


«Logistics & Management»


«Car & Truck».

Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.

Ελέγξτε επίσης

ΓΣΕΒΕΕ: Στην κοπή της πίτας του ΟΕΒΕΝΗ ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας

Αυστηρή κριτική ως προς τα  μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της …