Στιγμιότυπο από την απονομή των βραβείων «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος.
Στιγμιότυπο από την απονομή των βραβείων «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος.

Βραβείο «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος» σε 17 εταιρείες.

Σε δέκα επτά μεταποιητικές επιχειρήσεις απονεμήθηκε το βραβείο «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος» κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο «Τhe Met» της Θεσσαλονίκης.

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με την οικονομική εφημερίδα «Εξπρές».
Οι επιχειρήσεις που θα βραβεύτηκαν είναι οι παρακάτω:

 • Βραβείο «Γυναίκα Επιχειρηματίας»: κ. Ελένη Προίκα – Σταμάτης Προίκας Α.Ε.
 • Βραβείο «Εξωστρέφειας»: Kleemann Hellas ABEE, Pelopac ABEE
 • Έπαινος «Εξωστρέφειας»: Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης ΑΒΕΕ
 • Βραβείο «Καινοτομίας»: Epsilon Net A.E.
 • Επαινος «Καινοτομίας»: Ιωνική Σφολιάτα Α.Ε.
 • Βραβείο «Περιβάλλον»: Αειφόρος Επεξεργασία Μετάλλων Α.Ε., Δρομέας – Παπαπαναγιώτου ΑΒΕΕΑ
 • Επαινος «Περιβάλλον»: Agritex Ενεργειακή
 • Βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης»: Α. Χατζόπουλος Α.Ε., Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.
 • Βραβείο «Ηπείρου»: Ηπειρώτικη Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. – Βίκος Α.Ε.
 • Βραβείο «Δυτικής Μακεδονίας»: Κουρελλας Α.Ε.
 • Βραβείο «Κεντρικής Μακεδονίας»: Palaplast A.E., Ελληνικοί Λευκόλιθοι Α.Ε.
 • Βραβείο «Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης»: Λάντσιον Μητ ΕΒΡΟΥ Α.Ε., Συστήματα Sunlight ABEE.

Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι ο κ. Μόσχος Βοϊτσίδης, Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ, ο καθηγητής κ. Κώστας Γραμμένος, Πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο κ. Γιώργος Καλοφωλιάς, Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΞΠΡΕΣ, ο κ. Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος του Σ.Ε.Β.Ε., ο κ. Νικόλαος Πέντζος, Πρόεδρος του Σ.Β.Β.Ε., και ο κ. Γιάννης Χατζηδημητρίου, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Στην τελετή παρέστη και βράβευσε τις επιχειρήσεις ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Σε ανακοίνωση του ΣΒΒΕ, επισημαίνεται ότι:
«Μέσω της πρωτοβουλίας το μήνυμα που ο ΣΒΒΕ θέλει να δώσει έχει μεγάλη σημειολογική σημασία. Ο ΣΒΒΕ δεν θέλει να αναδείξει τον καλύτερο από τους καλύτερους. Αυτό που θέλει να δείξει είναι ότι υπάρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ και ότι υπάρχει Ελληνική Παραγωγή. Έτσι, μέσα απ΄αυτόν το διαγωνισμό αυταπόδεικτα μπορεί η μεταποίηση να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής οικονομίας. »

Πάγια θέση του ΣΒΒΕ είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε και με κάθε τρόπο να στηριχθεί η μεταποίηση από την κυβέρνηση και γενικά από όλο το πολιτικό σύστημα. Ο ΣΒΒΕ πιστεύει ότι η μεταποίηση πρέπει να μπει και πάλι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, στο επίκεντρο της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Γι΄αυτό ο Σύνδεσμός έχει αναπτύξει θέσεις και προτάσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, που θα μπορούσαν να έχουν το γενικό τίτλο: «άμεσες λύσεις για την πραγματική οικονομία».

«Σε κάθε περίπτωση ο ΣΒΒΕ πιστεύει ότι θα πρέπει άμεσα να προστατευθεί ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας και η μεταποιητική δραστηριότητα στη χώρα μας όχι πλέον με υποσχέσεις αλλά με έργα».

Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές στις επιχειρήσεις. Η χώρα χρειάζεται τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την ψυχολογία όλων και θα μας κάνουν να νιώσουμε ότι μπορούμε να προοδεύσουμε.
Γι΄αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάδειξη έστω και την ύστατη στιγμή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ. Απώτερος στόχος είναι να αναδειχθεί η μεταποιητική επιχειρηματική δραστηριότητα που σε πολύ δύσκολους καιρούς βάλλεται αδιακρίτως αλλά τελικά καταφέρνει να επιβιώσει και να δείξει το δρόμο της ανάπτυξης μέσα απ΄ τη σκληρή δουλειά σε όλη την Ελληνική κοινωνία.

Ελέγξτε επίσης

ΓΣΕΒΕΕ: Στην κοπή της πίτας του ΟΕΒΕΝΗ ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας

Αυστηρή κριτική ως προς τα  μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της …